Kroghs åpningsrunde på 68 slag (-2) på Hills Golf var en etterlengtet opptur for 24-åringen. Med fire birdies, to bogeys og tolv par på scorekortet deler han 25.-plassen, to slag bak topp-10 og fire slag bak lederen Wade Ormsby fra Australia.

Krogh har bare klart cuten i to av de 14 europatour-turneringene han har spilt i år, og står med en totalscore på 65 over par på de turneringene. 52.-plassen i Belgian Knockout i juni står som hans foreløpig beste resultat på europatouren.

Med bare 11 turneringer igjen av den ordinære sesongen, begynner det virkelig å haste med tanke på å beholde plassen i det gode selskap på europatouren, og forhåpentligvis var åpningsrunden i Gøteborg et tegn på lysere tider i vente. Krogh ligger for øyeblikket helt nede på 267.-plass på tourens poengliste. Det er de 110 beste ved sesongslutt som forlenger arbeidstillatelsen til 2020.

Den nordmannen som ligger best an til å klare det, er Kristoffer Reitan på 127.-plass på poenglisten. Hans start i Sverige var imidlertid av det forglemmelige slaget. Han gjorde en eagle og en birdie, men med seks bogeys måtte han signere for en skuffende runde på tre over par og delt 108.-plass, tre slag bak den foreløpige cutgrensen.

For Espen Kofstad sin del ble uken i Gøteborg av det kortvarige slaget. Etter et flere år langt skademareritt har 32-åringen holdt seg skadefri denne sesongen, men han måtte trekke seg fra torsdagens åpningsrunde på grunn av smerter i nakken. Heldigvis forsikrer han om at det ikke er snakk om en langvarig skade.

– Jeg har kink i nakken. Jeg kommer til å bli bra i løpet av helgen, sier Kofstad til Norsk Golf.

Leaderboard