Det var mange som hadde forventet at sluttspillet i årets avsluttende collegemesterskap NCAA Championship skulle bli en enkel affære for Oklahoma State etter at de vant den innledende kvalifiseringen tidligere i uken på totalt overlegent vis.

De slo nærmeste utfordrer med hele 31 (!) slag, og da de begynte kvartfinalematchen mot Southern Methodist University tirsdag morgen med seier i fire av fem matcher, så de ut til å fortsette der de slapp fra fjorårets NCAA-finale.

Matchspill er imidlertid et uforutsigbart format, og i ettermiddagens semifinale mot rivalen University of Texas – som endte 44 slag bak Oklahoma State i slagspillet – ble det spenning helt til siste slutt.

Dessverre endte det i skuffelse for Viktor Hovland og hans lagkamerater etter at Steven Chevrony slo Zach Bauchou på det første omspillshullet helt på tampen av dagen.

Dermed ble det ikke noe tittelforsvar for Oklahoma State, som av mange har blitt beskrevet som «tidenes beste collegelag».

(Artikkelen fortsetter under)

Your browser does not support iframes.

Det var Viktor Hovland som sikret de første poengene for Oklahoma State etter å ha ligget én ned mot Spencer Soosman med åtte hull igjen å spille. Hovland slo tilbake på back-nine og vant til slutt 2&1, og han er dermed ubeseiret i de seks NCAA Championship-matchene han har spilt i sine tre år på Oklahoma State.

Hovland viste under fjorårets U.S. Amateur hvor vanskelig han er å slå i match, og han vant også formiddagens kvartfinale mot Ben Wong fra SMU oppskriftsmessig 5&4.

Det var likevel en mager trøst med tanke på hvordan resten av dagen endte.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

I match nummer to fikk Matthew Wolff – vinneren av den individuelle slagspillsturneringen én dag tidligere – ordentlig juling av mannen Viktor Hovland slo i semifinalen i U.S. Amateur i august: University of Texas’ Cole Hammer spilte plettfri golf og vant overraskende 4&3.

Oklahoma States Hayden Wood fulgte opp med å tape sin match 5&4, men Austin Eckroats 3&2-seier på det neste hullet sørget for spenning hele veien.

Dessverre ville det seg ikke for Zach Bauchou i den avgjørende matchen, som treputtet sin birdiemulighet for en verst tenkelig avslutning på sesongen.

Etterpå slo lagkameratene ring om ham for å vise at de fortsatt stod sammen.

– Det var kjipt å slutte slik, spesielt med en så kraftig lip-out som han hadde. Men han spilte fantastisk golf på slutten. Det slaget han slo på 16, birdien på hull 17 og driven på 18 var fantastisk. Det er trist å se det ende på den måten, og Steven gjorde en veldig bra birdie. Sånn er bare golf noen ganger, sa en tydelig preget Viktor Hovland da Golf Channel intervjuet ham etter runden.

Lagets trener Alan Bratton sier han er stolt av Bauchou, og sier det ikke var tilfeldig at han ble plassert i den siste matchen.

– Han er god under press. Det så vi i fjor da han knuste folk i matchspillet. Jeg visste at han kom til å være klar. Han er veldig god til å putte, og det som skjedde i dag, kommer ikke til å skje ofte. Han har hatt en fantastisk karriere her. Det var åpenbart ikke sånn vi ønsket å avslutte sesongen, sier Bratton om Bauchou, som nå har fullført sine fire år på Oklahoma State.

Én som sannsynligvis også spilte sin siste turnering for de oransje cowboyene, er Viktor Hovland.

Den siste tiden har 21-åringen holdt kortene tett til brystet med tanke på planene sine videre, men det er ventet at han kommer til å ta steget ut i de profesjonelles rekker etter at han har spilt ferdig majorturneringen U.S. Open på Pebble Beach om et par uker – ett år før han fullfører studiene. 

Les også: Slik kan Hovland kvalifisere seg til PGA-touren