Øverås og Skogen vant årets første Srixon Tour-turnering

Det ble seiere til to av forhåndsfavorittene, Emilie Øverås og Bård Skogen, i årets første Srixon Tour-turnering på Stavanger og Sola GK. I den yngste aldersklassen vant Celine Brovold Sanne og Aleksander Myklebust Bjørge.

En tøff vinter for mange norske golfbaner gjorde at Norges junioreleite måtte vente 14 dager ekstra før sesongåpning på Srixon Tour. 11. og 12. mai slo sesongen omsider i gang på Stavanger GK og Sola GK, og på begge banene var det forhåndsfavorittene som innfridde.

I jentenes U19-klasse vant Emilie Øverås (Oslo GK) med en totalscore på fem over par, to slag foran fjorårets sammenlagtvinner på Srixon Tour, Franziska Sliper (Sola GK). Øverås lå på tredjeplass før siste runde, men hennes avsluttende 74-runde var nok til å klatre forbi lederen Mia Sandtorv Lussand (Fana GK), som avsluttet med en 80-runde. Lussand måtte til slutt ta til takke med delt tredjeplass sammen med Kjekstad GKs Tina Mazarino.

Øverås har hatt en rekke topplasseringer i Srixon Tours U19-klasse de siste par årene, men dette var første gang hun endte helt på toppen. En perfekt start på 2018-sesongen!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I guttenes U19-klasse avsluttet Bård Bjørnevik Skogen (Haugaland GK) med ukens beste runde på Sola GK, og klatret dermed fra fjerde- til førsteplass – hans andre seier i U19-klassen på Srixon Tour.

Skogen leverte runder på 72, 70 og 67 slag og endte totalt på syv under par sammenlagt, to slag foran Jakob Stavang Stubhaug (Ålesund GK). Carl Didrik M. Fosaas (Miklagard Golf), som tok sin første Norgescup-seier forrige helg, fortsatte også det gode spillet med -4 sammenlagt og delt tredjeplass.

I guttas U15-klasse vant Aleksander Myklebust Bjørge (Ålesund GK) med ett slag (+3) over Michael Alexander Mjaaseth (Oslo GK) etter runder på 74, 74 og 71 slag. Dette var Bjørges andre seier på Srixon Tour. William Brun Solum fra Nøtterøy kapret den siste plassen på pallen, ytterligere elleve slag bak.

I jenteklassen innfridde forhåndsfavoritten Celine Brovold Sanne fra Asker GK med runder på 75, 71 og 72 slag. Med +5 sammenlagt tok hun en komfortabel seier med syv slags margin over Vilde Marie Nystrøm fra Stavanger GK. En annen Stavanger-spiller, Ruth Tønnessen, fulgte ti slag bak på tredjeplass.

Sanne ble for øvrig sammenlagtvinner på Srixon Tour U15 i fjor, til tross for at hun «bare» vant én av åtte turneringer. Hun endte på andreplass i alle (!) de syv øvrige turneringene.

Neste Srixon Tour-turnering spilles på Meland Golfklubb utenfor Bergen 2. og 3. juni.