Øverås til semifinalen i Europas største jenteturnering

Emilie Øverås (Oslo GK) storspiller i England og er klar for semien i Girl’s British Open Amateur Championship.

Turneringen, som spilles på parkbanen Enville Golf Club utenfor Birmingham, ble innledet med slagspill-kvalifisering tirsdag og onsdag. Der endte Øverås på en fin 8.-plass sammenlagt (E), etter runder på 71 og 73 slag. Øverås snuset på toppen av leaderboardet da bare ett hull gjenstod, men med en avsluttende dobbelbogey måtte hun ta til takke med 8.-plass. Det holdt likevel til å sikre seg en plass i sluttspillet med komfortabel margin.

Torsdag morgen ventet franske Elsa Ettori-Douard i 16-delsfinalen. Der holdt Øverås det solide spillet gående med 3&1-seier. I ettermiddagens åttedelsfinale mot danske Sofie Kibsgaard Nielsen fortsatte Øverås å imponere. Denne gangen gikk matchen helt til det siste hullet, hvor Øverås til slutt vant to opp sammenlagt.

Fredag morgen var det klart for fransk motstand for andre dag på rad, og Øverås fortsatte der hun slapp med å vinne over Lucie Malchirand én opp på hull 18.

Øverås har overrasket stort denne uken og viser ingen tegn til å ta foten av gassen. I ettermiddagens kvartfinale fortsatte hun å gasse på mot italieneren Clara Manzalini. Øverås vant komfortabelt 3&2 og er nå klar for en sensasjonell semifinale. Der møter hun Elena Moosmann fra Sveits.

– Jeg skjelver akkurat nå. Jeg kan nesten ikke tro det, sa Øverås til R&A etter runden. Se intervjuet med Øverås i videoen lenger ned i saken.

Både semifinalen og finalen skal spilles lørdag. Øverås er definitivt å regne som «underdog» dette sluttspillet. Mens hun selv er ranket som 913 i verden av amatørene, ligger resten av spillerne som er igjen, blant topp-300.

Det ligger an til en drømmesommer for familien Øverås dersom Emilie skulle gå hele veien denne uken. Tidligere i sommer ble hennes storebror Daniel norgesmester i matchspill på Drammen Golfklubb.

Girls’ British Open Amateur Championship er Europas største jenteturnering. Sandra Nordaas fra Drøbak vant turneringen i 2015, en seier som sikret henne en plass i Junior Solheim Cup måneden etter.

Emilie Øverås kommer egentlig fra Ålesund, men flyttet til Oslo i fjor høst da hun ble elev ved Wang Toppidrett. Hun har imponert på Norgescup så langt i år med to seiere og en 3.-plass på fire turneringer. Det holder til andreplass sammenlagt.