Både i jentenes og guttenes U19-klasse endte seiersmarginen på tre slag. Emilie Øverås ledet overlegent før siste runde etter å ha åpnet turneringen med runder på 71 og 72 slag. Det ga henne en luke på syv slag ned til Franziska Sliper (Sola GK) før søndagens tredje og avsluttende runde. Dermed kunne Øverås tillate seg å gå fem over par (78) og likevel vinne med en komfortabel margin.

Øverås endte til slutt tre over par sammenlagt, med Sliper på andreplass, etterfulgt av Karen Klubben (Fana GK) og Celine Brovold Sanne (Asker GK) på delt 15.-plass med 15 over par.

Øverås har nå startet sesongen med to seiere på råd på Srixon Tour.

Cornelia Karlsson med HIO-beviset. (Foto: Srixon Tour)

NB! Cornelia Karlsson fra Oslo GK stod for ukens høydepunkt på det tredje hullet under lørdagens åpningsrunde. På det 138 meter lange par 3-hullet slo hun ballen rett i koppen for hole-in-one!

I den eldste gutteklassen tok Markus Wilhelmsen med seg en ledelse på fire slag over Sander Akeren (Oslo GK) til søndagens runde. Akeren klarte bare å krympe luken med ett slag, til tross for at Wilhelmsen avsluttet med en 76-runde – hans dårligste runde for uken. Wilhelmsen endte tre under par sammenlagt, tre slag foran Akeren og dermed feltets eneste spiller under par. Dette var hans tredje seier på Srixon Tour.

Bård Skogen, vinneren av sesongåpningen på Sola GK for noen uker siden, delte tredjeplassen med Jakob S.Stubhaug (Ålesund GK) på fire over par.

I jentenes U15-klasse vant Kristina Tollefsen fra Nøtterøy GK med tre slag over Sofie Bindner Engesæth med runder på 80, 84 og 82 slag (+27). Vilde Marie Nystrøm (Stavanger GK) kapret den siste plassen på pallen.

I guttenes yngste klasse var Michael Alexander Mjaaseth (Oslo GK) overlegen; han slo Herman Huus (Losby GK) og Aleksander Myklebust Bjørge fra Ålesund GK med syv slag. Bjørges andreplass betyr at Ålesund GK endte med totalt tre spillere på pallen denne helgen. I tillegg har Emilie Øverås bakgrunn fra Ålesund GK. Hun ble medlem på Oslo GK for et par år siden da hun ble elev ved Wang Toppidrettsgymnas.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vinnerne av U15-kategorien.

Meland GK høstet mange lovord for gjennomføringen av arrangementet i den uvanlige varmen. Srixon Tours TD skriver på tourens Facebook-profil:

«Da er det bare å si vel blåst for den andre utgaven av Srixon Tour på Meland GK, og det har vært litt av en kraftanstrengelse for våre unge og lovende juniorer. En uvanlig varmebølge har lagt seg over Vestlandet de siste ukene og det gjorde at de tre rundene lørdag og søndag ble en fysisk prøvelse og en skikkelig konsentrasjonstest.
Banen fremstod i meget bra kondisjon selv om langvarige tørken har gjort den hard med noen litt uvanlige sprett. Greenene var i tipp-topp stand med en kvalitet som i øyeblikket kanskje er blant de beste i Norge. Klubben lagde et mønsterarrangement hvor alle de frivillige og ansatte var med på å sette farge på turneringen.»

Neste Srixon Tour-turnering spilles allerede 16. til 17. juni. Jentene blir i Bergen og skal spille Fana GK, mens gutta skal til Telemark for å spille Norsjø GK.

Resultater Srixon Tour Meland GK