Normalt er nordmannen en birdiemaskin uten like. Så sent som i forrige ukes turnering på PGA Tour hadde Ventura flest birdier av samtlige. Men da PGA-sirkuset plukket opp køllene igjen i Houston torsdag, ble scorekortet hans pepret med bogeyer.

Ventura åpnet på backnine på Golf Club of Houston. Allerede på de to første hullene misset han til høyre på utslagene, en feil som skulle gjenta seg utover i runden.

Det første utslaget fant roughen, det andre vannet. Dermed var nordmannen to over par etter bare to hull, og problemene fortsatte.

Rundet på +4

Først på dagens åttende (hull 17) traff Kristoffer Ventura sin første fairway, og likevel endte han med en ny bogey. Og da neste utslag  traff fairwaybunkeren på høyre side, og han fra 180 meter ikke klarte å reparere skaden, rundet han halvveis på +4.

Han kom aldri til hektene. Selv når birdie-sjansene bød seg, som fra fire meter på hans femtende, var det lokk på koppen. Kristoffer Ventura er normalt en god putter. Statistikken viser at han på tre starter er ranket helt oppe på 10. plass på PGA-touren. Men torsdag var også putteren kald, helt fram til det siste hullet.

På det 194 meter lange par 3-hullet fant Ventura greenen åtte meter fra pinnen – og rullet i dagens eneste birdie.

Må satse alt

Forhåpentligvis kan avslutningen få den tidligere Oklahoma State-studenten tilbake på sporet. Ventura er uansett avhengig av en kjemperunde fredag for å klare cuten. Med +5 avsluttet han dagen helt nede på 134. plass, og hadde bare åtte spillere bak seg på leaderboarden.

Turneringen ledes av amerikanerne Austin Cook og Talor Gooch på -8 etter at begge gikk på 64 slag på åpningsrunden. I likhet med Kristoffer Ventura og Viktor Hovland, har også Gooch en fortid på Oklahoma State University.

Hovland har for tiden en liten pause, og deltar ikke i helgens turnering i Houston.

Leaderboard