I en debutsesong på PGA-touren der han har bokført fem topp-15-plasseringer og karrierens første seier i Puerto Rico har Viktor Hovland nå blitt belønnet med en plass i det prestisjetunge FedEx Cup-sluttspillet – som første nordmann noensinne.

Etter første runde av The Northern Trust ligger 22-åringen på delt 30.-plass og tre under par, sammen med blant andre Tiger Woods. De ligger fire slag bak lederne Harris English, Kevin Streelman og Cameron Davis.

Med tanke på hvordan han startet dagen, burde Hovland si seg godt fornøyd med det.

Hovland var nemlig to over par etter åtte hull etter å ha surret mye rundt green på hull 14, Hovlands femte for dagen. Han slo imidlertid tilbake med eagle fra fire meter på det 18. par 5-hullet, før han fulgte opp med en toputt for birdie på hull 2, en firemetersputt for birdie på hull 4, og to nye birdieputter fra seks og fem meter på hull 6 og 8, kun avbrutt av en bogey på hull 5.

Putteren har vært Hovlands store svakhet denne sesongen, men torsdag var det uten tvil denne som reddet ham. Han var nest best i hele feltet på greenene, mens han kun rangerte som nummer 110 i tee-til-green-statistikken – en kategori han vanligvis er nær toppen av. Dermed er det liten tvil hvor forbedringspotensialet ligger før fredagens andrerunde.

Hovland uttalte til Eurosport før turneringen at han ikke slår så bra om dagen som han skulle ønske.

– Jeg er ikke helt der jeg ønsker å være når det gjelder ballstrikingen. Jeg håper på å finne noe i svingen.

Ifølge Eurosport har Hovland jobbet med to ulike instruktører den siste tiden for å finne tilbake til godspillet.

Klarer han å kombinere det med puttingen han viste torsdag, vil han i så fall bli umulig å ha med å gjøre.

Leaderboard