Bjørnstad (Miklagard GK) er i aksjon på The Players Club i Bristol, hvor han fikk en katastrofestart på tirsdag med 80 slag i vindfulle forhold. I langt bedre forhold på onsdagens andrerunde svarte han med en runde på én over par (73), og dermed hadde han åtte slag opp til topp-20-plasseringen som vil gi avansement til andresteget.

18 hull senere er luken opp fortsatt på åtte slag.

Med fire birdies, tre bogeys og en dobbelbogey signerte Bjørnstad for sin andre strake 73-runde. Det holder bare til delt 52.-plass, og med +10 sammenlagt har han 19 slag opp til lederen Haydn McCullen fra England.

 

Henrik Bjørnstad gjorde et overraskende comeback til proffgolfen i fjor sommer, hvor han uttalte at han skulle gi seg selv tre år på å kvalifisere seg til europatouren. I løpet av den samme høsten deltok han i NM for mid-amatør, en Challenge Tour-turnering i Irland og førstesteget av europatour-kvalifiseringen. De turneringene ble en reality-check for 39-åringen, som innså at han hadde lang vei å gå før han nærmet seg gamle takter.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A morning as cool as my game has been this week. Another 73 today. #golf

Et innlegg delt av Henrik Bjørnstad (@bjornstadhenrik) Sep. 13, 2018 kl. 6:47 PDT

 

Denne sesongen har han ligget i hardtrening for å spille seg tilbake i form, men uten kategorier på noen av tourene har turneringsprogrammet vært glissent.

Han spilte sin første turnering for året i Challenge Tour-turneringen Made in Denmark i slutten av juni, hvor han misset uten. Tre uker senere var han bidragsyter da Miklagard GK vant lag-NM på hjemmebane. I starten av august endte han på 41.-plass i en Nordic League-turnering i Danmark. For én måned siden fikk han en god bekreftelse på at spillet er på rett vei, da han endte på en sterk tredjeplass i Nordic League-turneringen Holtsmark Open. To uker senere fulgte han opp med andreplass i klubbmesterskapet til Miklagard.

Du kan følge utviklingen i turneringen i lenken under. Scorene oppdateres kun etter hver runde.

Leaderboard

Bjørnstad er ikke den eneste nordmannen i aksjon denne uken. Christian Aronsen (Miklagard GK) og Elias Bertheussen (Byneset GK) spiller førstesteget i Fleesensee i Tyskland. Christian Aronsen hadde en strålende runde på syv under par på torsdag, som løftet ham fra 22.- til 4.-plass. Fire slag bak ham ligger Elias Bertheussen på 21.-plass, og balanserer dermed helt på grensen for avansement.

Neste uke skal Kristoffer Reitan (Oslo GK) og Mathias Schjølberg (Oslo GK) spille kvalifisering i England. Uken etter spiller Sander Stavnar (Vestfold GK) og Kevin André Wright (Vestfold GK) i Italia. Fra 9. til 12. oktober skal Anders Kristiansen (Borregaard GK) spille kvalifisering i Frankrike. De samme datoene spiller Anders Ellingsberg (Drøbak GK), Lasse Gerhardsen (Drøbak GK), Torbjørn Johansen (Miklagard GK), Martin Ulseth (Byneset GK) og Kristoffer Ventura (Oslo GK) kvalifisering i Portugal. Sistnevnte skal for øvrig også prøve lykken i den amerikanske Web.com Tour-kvalifiseringen denne høsten.

I tillegg til spillerne som er påmeldt til førstesteget av Q-School, er flere norske spillere automatisk kvalifisert til senere kvalifiseringstrinn: Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), Eirik Tage Johansen (Stavanger GK), Aksel K. Olsen (Stavanger GK), Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) og Espen Kofstad (Oslo GK). Det er foreløpig usikkert om Kofstad kommer til å spille, ettersom han har slitt med skader denne sesongen.