Mens Rachel Raastad falt fra ledelse alene til å ligge fire slag bak toppen av leaderboardet i fredagens andrerunde, holder Tonje Daffinrud det gående nær toppen av leaderboardet.

Hun fulgte opp åpningsrunden på 66 slag med en 70-runde (-2), og deler tredjeplassen (-8) før siste runde, to slag bak de nye lederne Maja Stark og Johanna Gustavsson fra Sverige.

Raastad må på sin side ta til takke med en delt 8.-plass etter å ha gått andrerunden på én over par, åtte slag mer en åpningsrunden. Med -6 sammenlagt har hun likevel fortsatt mulighet til seier på lørdag.

Leaderboard

– – –

Fra runde 1

Etter syv LET Access-turneringer så langt befinner Rachel Raastad seg på 150.-plass på tourens poengliste med en 31.-plass som beste plassering, men nå har hun gitt seg selv et perfekt utgangspunkt for å gjøre et tigersprang oppover listen.

Etter åpningsrunden av LET Access-turneringen Scandic PGA Championship på Allerum Golfklubb i Helsingborg troner hun alene på toppen av leaderboardet.

Med en runde på 65 slag (-7) leder hun med ett slag over svenske My Leander og Tonje Daffinrud, som benytter friuken på europatouren til å holde turneringsformen ved like.

Raastads scorekort inneholdt seks birdies, en eagle på hull 18 samt en bogey, mens Daffinrud slaget bak bokførte syv birdies og en bogey.

Dette var Raastads beste runde i årets LET Access-sesong – og med god margin. Før denne uken var hennes beste runde på 71 slag, og snittscoren har vært på 77,1 slag.

Kanskje ble hun inspirert av helgens klubbmesterskap hjemme på Haga GK, hvor hun vant turneringen for andre år på rad?

Turneringen spilles over tre runder og avsluttes lørdag.