Tirsdag gikk startskuddet for årets Nordic League-sesong for 13 norske spillere. Etter 18 hull på PGA Catalunya Resort var Kristoffer Reitan i delt ledelse etter en bunnsolid runde på seks under par på krevende Stadium Course. Onsdag fulgte han opp med nok en runde under par.

Fem birdies, to bogeys og resten par var imidlertid ikke nok til å beholde ledelsen; tyskeren Florian Fritsch (31), som har tilbragt de siste sesongene på europatouren, klinket til med en monsterrunde på ti under par. Han var ett slag unna å komme seg på det magiske 50-tallet og leder nå med fire slag på Reitan før siste runde. 

Reitan gleder seg til torsdagens duell.

– Jeg vet at han mest sannsynlig kommer til å spille bra, så jeg må bare «gønne på». Jeg har ikke råd til å spille konservativt. Jeg er amatørspiller, så jeg føler ikke jeg har noe å tape her, sier en offensiv Reitan på telefon til Norsk Golf etter runden.

Reitan endte på tredjeplass i denne turneringen i fjor, hans første pallplassering i en proffturnering. Nå håper han at han kan gå enda et steg lenger og ta sin første seier:

– Det hadde vært sykt kult å si at man har vunnet en proffturnering som amatør. Det er  en veldig god erfaring å spille slike turneringer. Det er kult å se at mitt spill holder et høyt nivå på denne touren. Jeg har høyere mål enn å spille på Nordic League i fremtiden. Jeg har lyst til å spille på europatouren og PGA-touren en dag, og da er det godt å få feedback allerede nå på at jeg presterer høyt på Nordic League.

– Jeg gleder meg veldig til i morgen!

Momentum

Reitan måtte kjempe mer for scoren i dag enn under åpningsrunden. Da fortalte han at han slo jernkøllene bedre enn han noen gang hadde gjort.

 Jeg føler jeg ligger i en god angrepsposisjon

Kristoffer Reitan

– I dag hadde jeg et par driver som gikk litt for skjevt, og jeg kom ikke spesielt nærme pinnene på innspillene. Jeg ble litt utålmodig etter hvert, fordi jeg hadde lengre og lengre putter, sier Reitan, som gikk fra -3 for dagen til -1 etter to bogeys på rad på hull 14 og 15.

Heldigvis svarte han med to birdies på rappen. Det gjør at han har en overkommelig luke opp til Fritz torsdag.

– Jeg senket en lang putt på hull 16 og en chip på 17. Det var deilig å avslutte bra. Det gir meg litt momentum før morgendagen, og jeg føler jeg ligger i en god angrepsposisjon.

Av de 13 norske som startet i Spania, klarte fire cuten. Reitan har selskap av Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) i topp-10. Arnøy deler 7. plassen på fire under par. Seks slag bak følger Kevin Andre Wright (Miklagard GK) og Vetle Marøy (Bergen GK) på 40. plass.

Fornøyd med oppkjøringen

Reitan har fått spilt mye på gress i vinter. I romjulen konkurrerte han og trente i Miami, og nylig var han med på Team Norway-samling i Orlando. Det har hjulpet ham å fjerne «rusk i maskineriet» før turneringssesongen braker løs.

– Det passet perfekt at jeg ble invitert på den Team Norway-samlingen. Der fikk jeg forberedt alle de ulike delene av spillet. Jeg merket at jeg hadde mer selvtillit i dag enn da jeg spilte Junior Orange Bowl i Miami i jula. De viktigste delene av spillet sitter bra, og jeg var ikke noe nervøs eller stresset ute på banen i dag. Jeg følte at jeg hadde god kontroll, sa Reitan til Norsk Golf etter tirsdagens runde

Reitan, som fyller 19 år om en snau måned, er inne i sitt siste halvår som elev på golflinjen ved Wang Toppidrett i Oslo. Etter sommeren flytter han til Austin, hvor han blir en del av det prestisjetunget golflaget til University of Texas.

Reitan planlegger å spille flere proffturneringer i sine siste måneder som juniorspiller.

– Det blir en del Nordic League-turneringer de neste månedene. Min siste offisielle juniorturnering blir Junior Invitational på Sage Valley (verdens høyest rangerte juniorturnering journ. anm.). Jeg planlegger også å spille British Amateur, Lytham Trophy og representere Norge i Nations Cup i slutten av mars.

Leaderboard