Etter en minneverdig start på turneringen med syv under par i debuten på sagnomsuste The Old Course på St. Andrews torsdag, fulgte Kristoffer Reitan opp med en sterk andrerunde på fire under par på Carnoustie fredag.

Den gjør at han fortsatt har føling til toppen av leaderboardet.

(Fra runde 1: Pangåpning av Reitan mot stjernene)

Reitan var på par for dagen etter elleve hull etter å ha bokført to birdies, like mange bogeys og resten par, men kom seg raskt under par med eagles på det 12. og 14. par 5-hullet.

– Det var de to eaglene som gjorde runden min. Jeg var inne på to på begge hullene, den første putten var vel omtrent fire meter, den siste nærmere ti meter lang. Det var deilig å se den gå i, sier Reitan til Norsk Golf etter runden. 

Oslo-gutten ligger nå elleve under par sammenlagt som gir 11. plass etter to runder, kun tre slag bak lederen Matthew Jordan fra England.

Reitan har ett slag opp til Justin Rose, og ligger likt med blant andre Tony Finau. Tommy Fleetwood, Alexander Noren, Lucas Bjerregaard og Tyrell Hatton er blant de som kommer halsende like bak. 

22-åringen var ikke i tvil om hvilken av de to banene han har spilt til nå som er tøffest. 

 

– Carnoustie er mye tøffere enn Old Course. Det er mye mindre å lande på, man blir straffet mer. De siste tre hullene på Carnoustie er veldig tøffe, de krever bra ball-striking. Det var deilig å sette en litt drøy putt for par på siste hullet, og ta med momentumet videre i turneringen.

Neste runde for Reitans del spilles på Kingsbarns.

– Med gode forhold skal det være mulig å levere en god score der!

 

-Nå er du -11 og ligger på delt 11 plass, Faktisk med Finau som vi har snakket om før.

Tenner håpet

En topp-10-plassering denne uken kan virkelig tenne liv i Reitans håp om forlenget arbeidstillatelse på europatouren til neste sesong. Med bare seks turneringer igjen av den ordinære sesongen ligger 21-åringen på 142.-plass på poenglisten Race to Dubai, i det som er hans første sesong som proff.

Reitan har 133 poeng opp til den viktige 110.-plassen på poenglisten, men kan tette igjen det gapet med en topp-10-plassering i stjernespekkede Alfred Dunhill Links Championship.

Reitans beste plassering så langt i år var 5.-plassen i ISPS Handa World Super 6 Perth i Australia i februar. Etter 14.-plassen i Czech Masters i august har han imidlertid vært i en bølgedal, og Reitan stod før denne uken med fire missede cuter på rad. Nå har han endelig klart å snu den negative trenden.

Reitan starter lørdagens runde på Kingsbarns på hull 10, klokken 10.33 norsk tid. 

Leaderboard

NB! Verken Espen Kofstad eller Kristian Krogh Johannessen kom med i ukens turnering i Skottland. De ligger på henholdsvis 160.- og 234.-plass på poenglisten, og står i likhet med Reitan i fare for å måtte gå omveien via høstens q-school for å forsøke å beholde kortet.