Det ble en kontrastfylt fredag på Karen CC i Nairobi for våre to norske håp, for mens Espen Kofstad måtte trekke seg etter bare fire hull på grunn av matforgiftning, imponerte Kristoffer Reitan med en 68-runde som løftet ham på riktig side av cutgrensen – godt hjulpet av en rødglødende putter.

Under «moving day» lørdag fortsatte han det solide spillet, og resultatet ble en runde på to under par som løftet ham elleve plasser til delt 22.-plass.

Før siste runde ligger 21-åringen nå tre under par sammenlagt, fem slag bak topp-10 og elleve bak lederne Adri Arnaus (Spania) og Guido Migliozzi (Italia).

 

 

Reitan kom godt i gang på lørdagens runde med tre birdies og ingen bogeys etter 11 hull, men med bogey på 12 og ukens fjerde dobbelbogey på hull 16 var han plutselig tilbake på par for dagen.

Da brettet han opp ermene og avsluttet med to velsmakende birdies på de avsluttende par 4-hullene.

Kristoffer Reitan har gjort mer enn nok birdies til å kunne hevde seg helt i toppen, men med fire dobbelbogeys og seks bogeys i tillegg er nok en topp-10-plassering det beste han kan håpe på søndag. 

Reitans beste plassering så langt i hans fortsatt korte europatour-karriere er 5.-plassen i ISPS Handa World Super 6 i Australia i midten av februar.

Reitan uttalte til Norsk Golf fredag at han er godt fornøyd med hvordan spillet hans har uviklet seg så langt i hans første sesong som proff.

– Spesielt puttingen og nærspillet har utviklet seg veldig i riktig rening. Her har jeg tatt lange steg. Jeg slår også veldig mange gode slag, men jeg synes fortsatt det er litt for mye spredning på de dårlige dagene.

Både Kofstad og Reitan har spilt syv turneringer på europatouren så langt denne sesongen. De ligger på henholdsvis 176.- og 107.-plass på poenglisten Race to Dubai. Det er topp-110 ved sesongslutt som forlenger arbeidstillatelsen på touren til 2020.

Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) hadde også mulighet til å spille denne uken, men bestemte seg for å stå over og heller ta seg en etterlengtet treningsuke etter å ha startet sesongen med åtte missede cuter på rad.

Leaderboard