«Leter etter min neste lave runde» skrev stortalentet på sin Instagram-konto etter onsdagens skuffende åpningsrunde på 75 slag, sammen med et bilde hvor han ser inn i laserkikkerten sin.

Letetiden skulle ikke vare lenge, for under torsdagens andre runde klinket han like gjerne til med sin beste runde i karrieren.

Med hele 11 birdies, hvorav syv av dem kom allerede i løpet av de første ni hullene, signerte han for en vanvittig 61-runde. Det sendte ham helt opp til delt 7.-plass, -8 sammenlagt og fem slag bak lederne Daniel Jennevret (Sverige) og Simo Haavisto (Finland)

En ubeskrivelig deilig følelse å fortelle folk hva man skal gjøre, og så følge opp med å gjøre det

Kristoffer Reitan

Reitan sier til Norsk Golf at han hadde på følelsen at en lav runde var rett rundt hjørnet.

– I dag var det magisk! Jeg sa til Markus Braadlie (lagkamerat i Team Norway Junior journ. anm.): «I morgen skal jeg score sykt lav, mark my words!». Det er en ubeskrivelig deilig følelse å fortelle folk hva man skal gjøre, og så følge opp med å gjøre det. Jeg kjente på hvert eneste fiber i kroppen at i dag kom til å bli en kongedag, gliser Reitan, som slo den gamle banerekorden.

Dermed fikk Gamle Fredrikstad GK rett i sine spådommer. Klubbens pro og turneringsleder Kristoffer Halvorsrød sa i et intervju med Fredrikstad Blad tidligere i uken at han trodde banerekorden på 64 slag, satt av Markus Wilhelmsen på Titleist Tour i fjor, kunne stå for fall.

 – Helt rått! Dette er verdensklasse, på vegne av klubben er det ikke annet å si enn gratulerer med store bokstaver, sier Halvorsrød i en pressemelding sendt ut fra klubben torsdag, og legger til:

– Denne banerekorden vil stå i lang tid og det blir en ære å henge scorekortet til Kristoffer i ramme og glass på klubbhuset. Ekstra hyggelig at det skjer med en ung og hardtsatsende amatør som Kristoffer, som mange unge ser opp til. 

Reitan deler 7.-plassen sammen med en annen nordmann, Drøbak-spilleren Anders Ellingsberg. To slag bak følger Lars M. Sandvoll og fjorårets NM-vinner Jason Kelly.

(Leaderboard)

Om noen uker reiser Reitan til Texas, hvor han snart skal ta fatt på tilværelsen som collegespiller for University of Texas, samme skole som blant andre den ferske The Open-vinneren Jordan Spieth representerte. 

Ukens turnering skulle opprinnelig bli spilt på Holtsmark Golfklubb, men ble besluttet flyttet til Gamle Fredrikstad etter at vinterskader på Holtsmark ikke gjorde banen tilfredsstillende nok til å gjennomføre turneringen. Turneringen er en del av Nordic League og er årets andre proffturnering for herrer på norsk jord.

Gamle Fredrikstad GKs pro og turneringsleder, Christoffer Halvorsrød, sier til Fredrikstad Blad at klubben er ydmyke over å kunne arrangere den største turneringen som klubben har hatt siden banen åpnet for fem år siden.

– Jeg kan ikke få berømmet de i klubben som har fått banen i stand nok, og ikke minst den frivilligheten det er å spore i klubben. Jeg er forbløffet over at vi klarte å fylle opp dugnadstimene så fort, sier Halvorsrød.