Etter å gjort 23 birdies på de tre første rundene (!), flest i hele feltet, hadde Kristoffer Reitan delt andreplass som utgangspunkt før fredagens avslutningsrunde av Kenya Savannah Classic, der han slo ut i den siste gruppen, to slag bak lederen Justin Harding fra Sør-Afrika.

Dessverre sluknet håpet om tidenes første norske seier på europatouren raskt da Reitan i løpet av bare noen få minutter falt fra 2.- til 26.-plass med bogeyer på hull 2 og 3.

Reitan tok et slag tilbake med dagens første birdie på hull 6, men spillerne på toppen av leaderboardet fortsatte å rykke ifra i et forrykende tempo, og etter hvert handlet det dermed bare om å sikre en så god plassering som mulig for Reitan.

23-åringen fulgte opp med to birdier, en bogey og signerte for en runde på par. Han endte til slutt på delt 20.-plass (-14), syv slag bak vinneren Daniel van Tonder.

– Veldig skuffet akkurat nå. Jeg skaffet meg et bra utgangspunkt for dagen, men det ville seg ikke helt i dag, dessverre. Det er mye som har vært bra denne uken, så det gjelder å bygge videre på det frem til tre turneringer i Sør Afrika nå om ikke altfor lenge. Bra utgangspunkt for sesongen! sier Reitan til Norsk Golf.

20.-plassen var Reitans fjerde beste plassering i europatour-sammenheng. Det var også hans første klarte cut for sesongen.

Nå venter en måneds turneringspause for Reitan før turen går videre til Sør-Afrika for sesongstart på Challenge Tour, nivået under europatouren. Det er der Reitan skal konkurrere i 2021 sammen med Espen Kofstad, Kristian Krogh Johannessen, Elias Bertheussen og Eirik Tage Johansen. Her er det de 20 beste på touren sammenlagt ved sesongslutt som sikrer opprykk til europatouren i 2022.

NB! Eirik Tage Johansen spilte også denne uken i det som var hans første internasjonale turnering siden koronapandemien brøt ut. Han misset cuten med fire slag.

Resultater Kenya Savannah Classic