Fem uker etter hans forrige turnering er Kristoffer Reitan tilbake i aksjon på europatouren denne uken, og det samme er godspillet hans.

Etter runder på 70 og 73 slag kjemper Reitan helt i toppen etter halvspilt turnering i Marokko, og med en sammenlagtscore på tre under par ligger han i skrivende stund på 8.-plass, én plasser under der han startet dagen. Han har bare to slag opp til teten.

(Mange spillere er fortsatt ute på banen. Artikkelen oppdateres)

Reitan fikk en god start på fredagens runde med birdie på sitt tredje hull for dagen. Den ble annulert av en bogey rett etterpå, men Reitan kontret med en ny birdie på hull fem. Fire hull senere var han plutselig over par for dagen etter å ha pådratt seg ukens første dobbelbogey på det lange par 3-hullet, men nok en gang svarte han med en birdie rett etterpå for å komme seg tilbake på par for dagen. Med seks par, én birdie og en bogey i innspurten ble det også hans sammenlagtscore.

– Det fløyt ikke like bra i dag, og det var mye mer «grinding». Men jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å få denne runden på par til slutt. Tøffe greenområder, kommenterte Reitan på sin offisielle Facebook-profil etter runden.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

21 år gamle Reitan har imponert innledningsvis i sin debutsesong på europatouren, og han har nå klart cuten i solide fem av ni forsøk. Han har allerede rukket å bokføre sin første topp-5-plassering, men på grunn av turneringspausen har han falt til 135.-plass på europatourens sammenlagtliste Race to Dubai.

Klarer han å holde seg nær toppen av leaderboardet i Marokko helt til søndag, vil han imidlertid gjøre et stort hopp oppover listen igjen. Vi minner om at det er topp-100 ved sesongslutt som forlenger arbeidstillatelsen på europatouren til 2020.

Det er en formidabel oppgave for Reitan. De to siste årene er det bare litt over ti prosent av spillerne som har kvalifisert seg til europatouren gjennom Q-school, som har klart å beholde «kortet» året etter.

Reitan får dessverre ikke selskap i helgen av Espen Kofstad og Kristian Krogh Johannessen. De leverte blytunge andrerunder på henholdsvis 82 og 77 slag og misset cuten med god margin. Krogh Johannessen har for øvrig ennå til gode å klare en cut på åtte forsøk denne sesongen.

Leaderboard