Torsdagens åpningsrunde av U.S. Open på Shinnecock Hills ble en real knyttneve i mellomgulvet for Kristoffer Reitan og store deler av feltet: kraftig vind, lynraske greener og brutale flaggplasseringer gjorde at mange spillere fikk ordentlig juling.

Kristoffer Reitan åpnet med en runde på elleve over par, i det som var historiens første U.S. Open-runde av en norsk herrespiller.

Les også: – Noe av de vanskeligste forholdene jeg har spilt i

Dermed hadde han en formidabel oppgave foran seg fredag i jakten på å klatre hele veien tilbake til riktig side av cutstreken. Og selv om spillet hans var betraktelig bedre og forholdene langt snillere enn på torsdag, ble jobben til slutt alt for vanskelig.

Han signerte for en runde på syv over par og en sammenlagtscore på +18. Det resulterte i en delt 136.-plass, ti slag bak cutstreken. Misset cut til tross – Reitan kommer til å se tilbake på den som den mest uforglemmelige i hans karriere så langt:

– Jeg er selvfølgelig skuffet over at jeg ikke klarte å prestere bedre, men det var min første gang i U.S. Open, og det var mye nytt for meg. Målet mitt før uken var å lære så mye som mulig fra det og prøve så godt jeg kunne å slippe meg løs. Det klarte jeg dessverre ikke bra nok, sier Reitan til Norsk Golf.

– Men alt i alt så er jeg veldig fornøyd med denne uken. Jeg har lært så utrolig mye. Jeg har spilt mot de beste under U.S. Open. Det er en ganske kul ting å oppleve, fortsetter han.

(Artikkelen fortsetter under intervjuet med Reitan)

(Video: Christian Døvle/Norsk Golf)

(Norsk Golf oppdaterte runden hans slag for slag på vår Twitter-konto. Klikk her for å lese om runden hans i detalj)

Slo nest lengst av alle

Etter mange upressede feil på torsdagens runde spilte 20-åringen fra Oslo Golfklubb stort sett solid fra tee til green på fredagens runde. Men putteren fortsatte å være iskald for andre dag på rad, og eagleputten hans fra tre meter på hull 16 på torsdag forble den lengste putten han senket hele uken.

Reitan sier han hadde en avslappet innstilling før fredagens runde, hvor han visste at han måtte gå under par for å klare cuten. Da han gjorde dobbelbogey på hull 11, visste han imidlertid at det siste lille håpet var over.

– Puttingen var ikke så bra som den kunne ha vært, dessverre, konstaterer Reitan.

(Artikkelen fortsetter under)

 

Det store lyspunktet i spillet hans var utvilsomt utslagene. I tillegg til at han traff mange fairwayer, var han nesten alltid 30-50 meter forbi sine medspillere. Med en snittlengde på 322,6 yards på utslagene de to første rundene, er engelskmannen Harry Ellis faktisk den eneste i hele feltet som har slått lenger enn «Reity» så langt.

– Det å slå nest lengst og treffe ganske mange fairwayer tyder jo på mye bra. Men det er innspillene jeg ikke klarer å slippe meg helt løs på og har riktig «mindset» på. Jeg kunne definitivt ta bedre vare på de mulighetene jeg fikk, sier Reitan, som nå skal forberede seg til en travel sommer med en rekke store amatørturneringer.

Deretter sikter han seg inn mot høstens europatourkvalifisering, og det er plasseringen hans der som kommer til å avgjøre om han blir proff eller forblir amatør.

Det er uansett ikke noe tvil om at U.S. Open-opplevelsen har gitt mersmak:

– Ja, absolutt. Jeg sitter igjen med en god følelse. Jeg føler meg positiv angående fremtiden og min utvikling. Det jeg fokuserer mest på, er å bli bedre og bedre. Jeg merker at jeg ikke er der hvor Dustin er, men jeg har lyst til å bli så god.

– Jeg kan ikke se for meg noe mer moro enn å spille så bra golf som det han gjør. Jeg får bare stå på!

Dustin dominerer

Etter halvspilt turnering er Dustin Johnson i ensom majestet på toppen av leaderboardet. De to første rundene har vært en maktdemonstrasjon uten like fra verdenseneren, og med en score på -4 er han feltets eneste spiller under par. 

Han tar med seg en fire slags ledelse på Scott Piercy og Charley Hoffman til helgen. Like bak ligger også Tommy Fleetwood, Henrik Stenson, Justin Rose, Brooks Koepka, Ian Poulter og Rickie Fowler også og lurer, og på en bane som Shinnecock Hills, kan det svinge mye fra ett hull til det neste.

En som aldri var i nærheten av å hevde seg i toppen, var Tiger Woods. Han endte ti over par, og må dermed seile hjem i yachten sin igjen. Jordan Spieth, Jon Rahm og Rory McIlroy var også blant spillerne som misset cuten.

Leaderboard