Mens det verken var plass til Espen Kofstad eller Kristian Krogh Johannessen i ukens europatour-turnering, snek førstereserve Kristoffer Reitan seg med i feltet etter at Ernie Els trakk seg i siste liten.

Dermed fikk han mulighet til å måle muskler mot navn som Rory McIlroy, Rickie Fowler, Justin Thomas og en rekke andre stjerner, som har tatt turen til Storbritannia tidlig for å varme opp med linksgolf før The Open neste uke.

Etter første dag på vakre Renaissance Club i North Berwick måtte Reitan ta til takke med en delt 119.-plass. Dermed var 21-åringen avhengig av å sette foten på gassen fredag for å komme seg på riktig side av cutstreken.

Det ble i stedet en ny runde på par, med et fargerikt scorekort som inneholdt  fire bogeys, to birdies og en eagle. Det holdt kun til delt 134.-plass, fem bak cuten.

Det scores vanvittig lavt så langt, og på toppen av leaderboardet troner Lee Slattery, Erik van Rooyen og Bernd Wiesberger med hele 14 under par på 36 hull.

Årets europatour-sesong er litt over halvspilt. Reitan befinner seg for øyeblikket på 125.-plass på pengelisten, der det er de 110 beste ved sesongslutt som automatisk forlenger arbeidstillatelsen på europatouren i ett år. Den forrige nordmannen som fornyet «kortet» på europatouren gjennom pengelisten, var Henrik Bjørnstad.

Leaderboard