Oslo GKs Kristoffer Reitan har de siste dagene vært i South Carolina, hvor han har deltatt i The Junior Invitational.

Invitasjonsturneringen med 52 spillere i feltet er en av juniorturneringene som samler flest av verdens beste juniorer på ett og samme sted.

Etter en en tung åpningsrunde på seks over par på den krevende Sage Valley Golf Club, klarte Reitan å løfte spillet sitt betraktelig de to siste rundene.

17-åringen var nær bunnen av leaderboardet etter første runde, men med +2 og -2 på de to siste rundene gjorde han et byks oppover leaderboardet til delt 18. plass. 

Golfen min er god nok for å konkurrere mot de beste juniorene

Kristoffer Reitan

På avslutningsrunden var Reitan tre over par etter ni hull, men dundret til med 31 slag og fem under par på back nine.

Dermed endte han til slutt to slag utenfor topp-10, og viste hva slags golf som bor i ham når han blir «het».

– Jeg er veldig fornøyd med min prestasjon denne uken, og jeg vil fortsette å jobbe hardere og hardere hver dag. Golfen min er god nok for å konkurrere mot de beste juniorene. Jeg må bare «finne det», slik jeg gjorde det på back nine i går, skriver Reitan på sin Facebook-profil.

Det ble til slutt svensk seier i South Carolina. En av de store forhåndsfavorittene, tidligere verdensener for amatører Marcus Kinhult endte syv under par, og vant med ett slag over David Shore. Kinhult, Shore og Chandler Phillips var de eneste spillerne i feltet som endte under par.

NB! Juniorene på Sage Valley fikk storstilt besøk denne uken av verdensener Rory McIlroy, som blant annet promoterte sitt kommende EA Sports-golfspill «Rory McIlroy PGA Tour». Se bilder fra besøket under.

Rory McIlroy med «selfie-stang».

Foto: Kristoffer Reitan/Facebook
Foto: Kristoffer Reitan/Instagram

 

Resultater