Etter å ha startet 2021-sesongen med to missede cuter er 23 år gamle Kristoffer Reitan (Oslo GK) i ferd med å slå knallhardt tilbake i denne ukens europatour-turnering i Kenya.

Torsdag leverte han sin andre strake 65-runde, en tangering av hans nest beste score i europatour-sammenheng, og han deler andreplassen på 14 under par sammen med fem andre spillere – tre slag bak lederen Justin Harding fra Sør-Afrika.

Det er tolv plasser over der han startet dagen.

– Det var en interessant runde. Jeg kom veldig raskt i gang på de hullene som vanligvis er veldig vanskelige. Jeg fikk en smell midt på runden der, men jeg avsluttet veldig, veldig bra. Det er kanskje det jeg er mest fornøyd med i dag, måten jeg kom tilbake etter den smellen midt på back-nine. Det var deilig, oppsummerer Reitan runden overfor Norsk Golf.

Fredag skal Reitan ut i lederball med Harding og Jazz Janewattananond klokken 10.10 norsk tid. Turneringen sendes på Viaplay og V Sport Golf.

 

Reitan hadde en vanvittig start på runden med hele åtte birdies på de elleve første hullene. På det tidspunktet var han på toppen av leaderboardet, og man begynte å øyne mulighetene for historiens andre runde på 50-tallet på europatouren.

Dessverre fulgte han opp med bogey på hull 13, dobbelbogey på hull 15 og bogey på hull 16 for å falle tilbake til -4 for dagen. Heldigvis klarte han å reise seg igjen med birdier på de to avsluttende par 4-hullene.

Birdien på hull 18 var hans tiende for dagen, en ny personlig rekord for Reitan i europatour-sammenheng. Hans 23 birdier på tre runder (!) er også flest i hele feltet

Mens Viktor Hovland allerede har rukket å sikre historiens to første norske seirer på PGA-touren, er det foreløpig ingen nordmenn som harvunnet en europatour-turnering tidligere. Det nærmeste noen har kommet, var Henrik Bjørnstads og Øyvind Rojahns andreplasser i henholdsvis Hong Kong Open i 2001 og Cannes Open i 1995.

– Jeg har ett mål for morgendagen, og det er å slå alle slagene mine med frihet. Klarer jeg det, får jeg bare godta resultatet som kommer, men da har jeg i hvert fall gitt meg best mulige forutsetninger for et bra resultat. Klarer jeg det, vil jeg si at jeg har gjort en bra jobb. Uansett resultat i morgen kommer erfaringen til å være bra for meg på lang sikt, konstaterer Reitan.

Reitans beste plassering i europatour-sammenheng er de delte 5.-plassene i Italian Open i oktober i fjor og i ISPS Handa World Super 6 Perth i Australia i februar 2019. Dette er også de eneste topp-10-plasseringene han har i hans 37 europatour-turneringer i karrieren.

Reitan hadde i utgangspunktet planlagt at de tre europatour-turneringene han har startet 2021-sesongen med, bare skulle være oppvarmingsturneringer til et år på Challenge Tour (nivå 2). Reitan har kun en begrenset kategori på europatouren i år, og skal derfor forsøke å sikre en topp-20-plassering sammenlagt på CT for å «rykke opp» til europatouren igjen neste år.

Dersom han skulle gå helt til topps på fredagens sisterunde, vil det imidlertid bli endring i de planene. Da vil han få en vinnerkategori på European Tour og være sikret arbeidstillatelse der til og med neste sesong.

Leaderboard Kenya Savannah Classic