Torsdag gikk startskuddet for ISPS Handa World Super 6 Perth på Lake Karrinyup CC i Australia, og etter første runde er det rødt, hvitt og blått på toppen av leaderboardet. Kristoffer Reitan (Oslo GK) klinte til med en runde på syv under par og deler ledelsen med Miguel Tabuena fra Fillippinene.

– Det var en veldig bra runde golf. Det var fint og stabilt hele veien. Jeg gjorde ingen store feil, og de to gangene jeg misset green, lå ballen i greenkanten. På de siste seks hullene dro jeg i et par lengre putter også. Det var solid hele veien, sier Reitan til Norsk Golf.

Scorekortet hans bestod av hele åtte birdies, kun én bogey og resten par. Han sier det er en god bekreftelse på at han hører hjemme i dette selskapet, når en god runde som i dag blir belønnet med en plassering helt på toppen av leaderboardet. 

– I dag klaffet det ordentlig. Det er fortsatt mye igjen, og mye kan skje, men det er deilig å se at toppnivået mitt holder til å lede.

Det er et litt annerledes format i ukens turnering. Det skal først spilles tre runder slagspill. Deretter avsluttes turneringen med fem sekshullsmatcher siste dag når alt skal avgjøres. Cuten settes først ved topp-65 etter to runder,  og deretter avanserer de 24 beste til søndagens matchspill.

Dermed har det lite å si i praksis hvorvidt man ender nummer 1 eller 24 etter tre runder, bortsett fra hva slags seeding man får før matchspillet. Det er imidlertid en fordel å ende topp-8: spillerne her slipper å spille første runde i matchspillet.

(Artikkelen fortsetter under)

Reitans 65-runde var hans beste som proff så langt. (Foto: Getty Images)

Reitan forteller at han begynner å føle seg mer og mer komfortabel i selskap med Europas beste spillere. Det gjør det også lettere for ham å spille til styrkene sine. Reitan sier han må utvikle nivået han hadde i fjor, hvis han skal gjøre det til en vane å kjempe i toppen på touren.

– Jeg føler det ikke er ferdighetene det står mest på, men heller det mentale og måten jeg takler press. Jeg slapper mer og mer av for hver uke jeg har spilt, og jeg spiller min soleklart beste golf når jeg våger å slippe meg litt løs.

Jeg spiller min soleklart beste golf når jeg våger å slippe meg litt løs.

Kristoffer Reitan

Reitan sier han har gått inn i seg selv den siste måneden for å finne ut av hva han kan gjøre for å løfte spillet sitt til et nytt nivå. Han er klar på at det viktigste for ham er å våge å tenke mer offensivt.

– Det dreier seg ikke nødvendigvis om å ha en mer offensiv spilleplan, men heller måten jeg gjennomfører slagene på. Det er ingen av spillerne i toppen her som er defensive i utførelsen av slagene. Jeg må slippe meg mer løs og gå ut av komfortsongen og ikke tenke så mye på konsekvenser, men heller se mulighetene. I dag klarte jeg å slippe meg ordentlig løs, konstaterer han.

I skrivende stund er det flere spillere ute på banen, så det gjenstår å se om Reitan fortsatt er på toppen av resultatlisten fra dag én når alle er inne.

Fredag kommer det uansett til å bli vanskeligere å score like lavt for Reitan, som da skal ha sen starttid. Dagene i Perth starter vindstille før det blåser mer og mer opp utover dagen. Da blir det sannsynligvis også mer tid i TV-ruta: Reitan slår ut klokken 06.00 norsk tid fredag, samme tid som sendingen starter på Viasat.

(Klikk her for å se video av Reitan som senker en lang birdieputt på hull 18 for å komme seg i delt ledelse)

Syv slag bak Reitan Espen Kofstad (Oslo GK) og Kristian Krogh Johannessen 55.-plassen.

Kofstad lå to under par for dagen med to hull igjen å spille, men en irriterende dobbelbogey på det nest siste hullet gjorde at han måtte ta til takke med en 72-runde.

Etter å ha startet sesongen med fire strake missede cuter forsøker Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) å slå tilbake. Han var i likhet med Kofstad på et tidspunkt to under par, men tapte to slag på tampen av runden.  

Leaderboard