Kristoffer Reitan (Oslo GK) hadde delt 75.-plass som utgangspunkt etter å ha åpnet turneringen med en runde på to over par torsdag.

Fredag sendte en 68-runde på tre under par ham 41 plasser oppover listen til 34.-plass, komfortabelt innenfor cutgrensen.

– Det var ganske mye bedre i dag enn i går. Jeg har puttet veldig bra så langt og brukte bare 23 putter i dag og 25 i går. Den store forskjellen fra gårsdagen var at utslagene var mye bedre, forteller Reitan til Norsk Golf etter runden.

For andre dag på rad ble det et fargerikt scorekort for 21-åringen: Han var tre under par etter 11 hull etter å ha gjort fire birdies og en bogey, men falt to slag tilbake med ukens tredje dobbelbogey på hull 12. Han slo sterkt tilbake med tre birdies på de fem neste hullene, før dagen ble rundet av med en kjip bogey på hull 18.

Reitan står nå med hele elleve birdies etter to runder på Karen CC, men også fem bogeys og tre doble.

Han sier grunnen til at det er mange høye hullscorer, er fordi det er helt brunnsvidd utenfor fairwayene.

– Fairwayene er grønne og myke, men det er knallhardt og tørt utenfor. Hvis du lander bare litt utenfor fairwayen, kan ballen stikke helt sinnsykt langt av gårde. Men hvis du klarer å holde ballen i fairway, er det ikke en spesielt vanskelig bane.

Reitan har nå en overkommelig luke på fire slag opp til topp-10. Lederen Louis de Jager fra Sør-Afrika er på sin side i ferd med å stikke fra resten av feltet. Med tolv under par sammenlagt har han skaffet seg en luke på fire slag i toppen.

Reitans beste plassering så langt i hans fortsatt korte europatour-karriere er 5.-plassen i ISPS Handa World Super 6 i Australia i midten av februar.

Nå gleder han seg til å spille i helgen igjen.

– Det er ingen verre følelse på golfbanen ennå misse cuter, men det er tilsvarende deilig å spille i helgen og kunne skru på «attack-bryteren» hvor man forsøker å klatre oppover leaderboardet, sier Reitan, som er fornøyd med hvordan spillet hans har utviklet seg så langt i hans første sesong som proff.

– Spesielt puttingen og nærspillet har utviklet seg veldig i riktig rening. Her har jeg tatt lange steg. Jeg slår også veldig mange gode slag, men jeg synes fortsatt det er litt for mye spredning på de dårlige dagene.

For Espen Kofstad sin del varte fredagens runde i Kenya bare en time før han hadde måtte trekke seg. Da hadde han rukket å starte med fire bogeys på rad før det hele var over.

Kofstad opplyser til Norsk Golf om at han har blitt matforgiftet og måtte reise rett fra golfbanen til sykehuset for behandling.

Både Kofstad og Reitan har spilt syv turneringer på europatouren så langt denne sesongen. De ligger på henholdsvis 176.- og 107.-plass på poenglisten Race to Dubai. Det er topp-110 ved sesongslutt som forlenger arbeidstillatelsen på touren til 2020.

Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) hadde også mulighet til å spille denne uken, men bestemte seg for å stå over og heller ta seg en etterlengtet treningsuke etter å ha startet sesongen med åtte missede cuter på rad.

(Artikkelen oppdateres!)

Leaderboard