Reitan leverte festgolf innledningsvis i torsdagens åpningsrunde, men var litt irritert på seg selv etter en treg avslutning på runden. Han kom likevel inn til en knallsterk 66-runde, hans tredje laveste runde for sesongen, og delt fjerdeplass.

Søndag gikk det litt tregere for Oslo-spilleren, til tross for nok en forrykende start på runden. Han var tre under par etter tre hull, og på det tidspunktet var han i ledelse, men derfra og inn skulle det bli to bogeys, en dobbelbogey, samt to birdies som gjorde at han kom inn på en runde på én under par.

Dermed falt han til delt 14.-plass (-7), og avstanden opp til toppen har økt fra to til fem slag. Italieneren Edoardo Molinari leder.

Reitan får norsk selskap i helgen av Espen Kofstad, som slo sterkt tilbake etter åpningsrunden på tre over par. Han leverte en imponerende 67-runde fredag, som løftet ham hele 77 plasser oppover leaderboardet til delt 51.-plass (-3), ett slag innenfor cutstreken.

For Kristian Krogh Johannessen sitt vedkommende ble det dessverre misset cut.

(Artikkelen fortsetter under)

Reitan i diskusjon med caddien sin under åpningsrunden av D+D Real Czech Masters. (Foto: Getty Images)

Det blir noen travle og viktige uker for Reitan og Kofstad fremover. Europatour-sesongen nærmer seg slutten, og etter denne uken gjenstår elleve turneringer av den ordinære sesongen.

Her er det de 110 beste på tourens poengliste som fornyer arbeidstillatelsen på touren. Reitan og Kofstad ligger for tiden på henholdsvis 132.- og 154.-plass, men Reitan kan gjøre et tigersprang oppover listen med en topplassering i helgen.

Skulle en av dem klare å avslutte sesongen blant de 110 beste, vil vedkommende bli den første nordmannen siden Henrik Bjørnstad i 2003 til å fornye kortet på europatouren gjennom pengelisten uten å måtte gå omveien via q-school.

Leaderboard