Etter en tung fredag, var Kristoffer Reitan tilbake på riktig lørdagsspor i Frankrike, der han denne uka spiller Amundi Open de France på Europatouren. 

Reitan forbedret seg med fem slag fra dagen før, og klatret fire plasser på resultatlista etter en runde på 69 slag (-2), bestående av fem birdier og tre bogeyer.

Dermed ligger han på delt 27. plass før søndagens sisterunde.

Reitan avanserte fra 31. til 27. plass etter 69-runden. (Foto: Getty Images)

Avstanden opp til topp 10 er på formidable fem slag, så Reitan behøver enda mer og enda bedre av det samme, om han skal kapre mest mulig av det som kan vise seg å være «livsviktige» poeng.

Nicolas Colsaerts (BEL) leder turneringen på -13.

På søndag slår Reitan ut klokka 10.20 (lokal tid og norsk tid). Han skal spille sammen med Trevor Immelman (SFA) og Romain Langasque (FRA). Trioen starter på hull 1.

Reitan publiserte denne videoen på sin Facebook-side etter runden:

Oslo-gutten ligger for tiden på 148.-plass på europatourens poengliste (251,4 poeng), 177 poeng bak 110.-plassen som gir forlenget arbeidstillatelse til 2020. Det tilsvarer omtrent en topp-3-plassering denne uken.

Det er imidlertid ikke bare topp-110 på Race to Dubai-listen som gjelder for Reitan: klarer han å holde seg blant de 145 beste, vil han slippe andresteget i q-school og kunne booke en plass direkte i finalen 15. november, hvor han sikret europatour-kortet som amatør for ett år siden.

Reitan startet årets sesong forrykende med en femteplass allerede i hans femte turnering – den beste norske europatour-plasseringen på ti år. Den siste tiden har det imidlertid gått tregere for Reitan, som før denne uken stod med seks missede cuter på rad.

Dette var første gang på to måneder at Reitan klarte cuten på Europatouren. Det gjorde derimot ikke Espen Kofstad.

Leaderboard