Etter flere tunge sesonger er Stina Resen endelig i ferd med å slå tilbake. Forrige uke fikk hun en etterlengtet opptur da hun klarte karrierens andre cut på Ladies European Tour (49.-plass), og denne uken løftet hun spillet enda noen hakk på Gams-Werdenberg Golf Club i Sveits.

På torsdagens åpningsrunde klinte hun til med en runde på syv under par, hennes laveste score i proffkarrieren, noe som sikret henne sin første ledelse på LET Access Tour – nivået under Ladies European Tour.

Fredag fulgte hun opp med en runde på to under par (70 slag), bestående av seks birdies, fire bogeys og resten par. Med -9 sammenlagt beholdt hun ledelsen på ett slag.

Lørdag ble det en tett kamp på toppen av leaderboardet der Resen avsluttet med en solid 69-runde (-3) – hennes tredje strake runde under par. Dessverre for Resen var finske Sanna Nuutinen to slag bedre, og med -12 sammenlagt på begge spillerne bar det dermed ut i omspill for den nordiske duoen. Der trakk Nuutinen det lengste strået.

Selv om seieren glapp for Resen, var dette hennes beste plassering i proffkarrieren. Før denne uken var hennes beste plassering på LET Access Series 10.-plassen i Drøbak Ladies Open i 2016 – til da hennes eneste topp-10-plassering på touren.

Lørdagens andreplass var verdt 45 000 kroner.

(Artikkelen oppdateres)

Resen avslørte tidligere denne uken at hun har gjort flere endringer det siste året, blant annet i støtteapparet sitt. Det sier hun at hun begynner å høste fruktene av nå.

– Jeg har endret svingen min med en ny trener, og jeg har jobbet med min mentale tøffhet, ikke bare på banen, men generelt i hverdagslivet. Det føles fantastisk å være tilbake etter så lenge borte. Vi var heldige som kunne konkurrere litt hjemme i Norge i sommer, men jeg er glad for at LET og LETAS har klart å få det til denne uken, sa Resen.

NB! Maiken Bing Paulsen endte på 14.-plass i Sveits med -3 sammenlagt. 

Resultater