Det ble jevnspilte affærer i begge klasser i årets syvende og siste Garmin Norgescup-turnering på Tyrifjord Golfklubb i Buskerud.

I dameklassen delte Norges høyest rangerte amatør, Stina Resen (Oslo GK), ledelsen med formsterke Celine Borge (Vestfold GK) før siste runde.

Resen havnet tidlig på etterskudd da hun gikk de fire første hullene på tre over par, men slo knallsterkt tilbake med å gå de resterende hullene på seks under par. Med 69 slag på scorekortet endte hun fem under par sammenlagt og vant dermed med to slag over Borge.

Årets norgesmester, Karoline Lund (Losby GK) fulgte ytterligere fem slag bak på tredjeplass.

Dette var Resens andre seier på rad i Garmin Norgescup, og 24-åringen endte til slutt helt oppe på tredjeplass på Order of Merit sammenlagt, til tross for at hun bare spilte i tre av syv turneringer.

Helt øverst endte Kjekstad Golfklubbs Tina Mazarino, som har hatt en stabil sesong fra start til slutt. Hennes dårligste plassering i år var åttendeplassen i NM, mens høydepunktet fra seieren i NM i match på Drammen GK i starten av juli. Emilie Øverås (Oslo GK) ble nummer to på Order of Merit.

I herreklassen på Tyrifjord ble det en thrilleravslutning søndag. Ålesund GKs Markus Wilhelmsen ledet med to slag før siste runde etter å ha åpnet med to 70-runder lørdag, men fikk etter hvert selskap på toppen av leaderboardet.

For mens Wihelmsen avsluttet med en runde på par, bestående av fire birdies og like mange bogeys, kom overraskelsen Kristoffer Taije Lie fra Hafjell Golfklubb bakfra i en forrykende fart.  Han gjorde hele syv birdies på vei til sin 67-runde, feltets laveste score denne helgen, og endte fire under par sammen med Wilhelmsen. Der havnet også Miklagard Golfs Stian Lund, som fullførte med en runde på to under par, inkludert en spektakulær eagle på hull 18.

Dermed bar det ut i omspill mellom Lund, Lie og Wilhelmsen, og der var det sistnevnte som trakk det lengste strået. 

Det ble et viktig omspill for 18-åringen, for seieren der sørget også for sammenlagtseier i årets Garmin Norgescup. Sunnmøringen vant også i sesongåpningen på Solastranden i april. Gøran Sømme Haglund (Sandnes GK) og Mats Ege (Stavanger GK) fulgte på plassene bak på Order of Merit.