Rory McIlroy ble i fjor vert for Irish Open, der overskuddet fra turneringen fra nå av går til McIlroys stiftelse, «The Rory Foundation». Det endte imidlertid med skuffelse og misset cut foran hjemmefansen på Royal County Down i Nord-Irland.

Årets utgave gikk av stabelen på The K Club i Irland. Denne gangen ble narrativet et helt annet.

Søndag vartet han opp med to øyeblikk med magi med fairwaywooden i innspurten for å sikre sin første seier på et halvt år.

McIlroy tok med seg en ledelse på tre slag til sisterunden, men befant seg plutselig ett slag bak med tre hull igjen å spille bak da skotten Russell Knox lanserte en sluttspurt.

Rory svarte umiddelbart med birdie på hull 16, etter å ha slått fairwaywooden fra 250 meter over vannet og midt på den lille greenen. Knox klarte bare bogey, og vips var Rory tilbake i føringen.

På hull 17 hadde Rory muligheten til å øke forspranget, men birdieputten fra to meter tok en «hestesko» i hullkanten. På det siste hullet var det duket for magi med fairwaywooden igjen. Rory viste nerver av stål fra midten av fairway, og slo ballen til en halvmeter fra koppen. Det resulterte i en enkel eagle, og seier med tre slag.

(Artikkelen fortsetter under)

(Foto: Getty Images)

Dermed ble McIlroy den første vinneren på «hjemmebane» i Irish Open siden Shane Lowry vant som amatør i 2009.

– Jeg forsøkte å holde meg så avslappet som mulig. Selv da Russell gjorde birdie på hull 14 og 15, som er to av de vanskeligste hullene på banen, visste jeg at lengden min kom til å bli en fordel på de tre siste hullene. Jeg fortalte meg selv «jeg er fortsatt med i turneringen, jeg har fortsatt en sjanse», forteller Rory om den spektakulære avslutningen på turneringen.

– Jeg hadde ikke forventet å avslutte med eagle på hull 18. Jeg forsøkte bare å spille tålmodig golf, men når det er 30 000 mennesker som heier på deg, er det ganske vanskelig. Det var helt utrolig, fortsetter han.

McIlroy sier han håper dette resultatet kan fungere som et springbrett før sommerens viktige turneringer. Fra og med U.S Open i midten av juni skal det spilles tre majorer i løpet av bare seks uker.

– Jeg gleder meg. Jeg føler spillet mitt har vært veldig nærme, men jeg følte jeg trengte en uke som dette for å få en «kickstart». Det er ikke noe bedre sted å gjøre det enn her i Irland.

Se høydepunkter fra den dramatiske avslutningen på The K Club her