Verdenseneren overtok ledelsen i Dubai Desert Classic med en runde på åtte under par fredag, og så seg aldri tilbake. Søndag rundet han av en maktdemonstrasjon av en uke med en stødig runde på to under par (70) for å vinne med tre slag over Sveriges Alex Norén. Hans sammenlagtscore på 22 under par var en tangering av rekordene til Thomas Bjørn og Stephen Gallacher.

Mcilroy tok sin første profesjonelle seier i nettopp Dubai Desert Classic i 2009. Etter tre strake andreplasser på Europa-touren, var han henrykt over endelig å holde hele veien inn.

– Det er deilig å få navnet sitt på trofeet igjen. Det har føltes som om jeg har kommet på andreplass hver gang jeg spiller for tiden. Det var på tide å sette en stopper for det, og heldigvis klarte jeg det idag. Jeg har spilt veldig bra hele uken. Jeg gjorde det jeg trengte i dag. Jeg spille ikke like bra som de tre første dagene, men klarte å holde meg foran, sa McIlroy etter runden.

Det har vært en fantastisk dag og uke. Jeg har savnet dette så mye – å kjenne på pulsen og nervøsiteten igjen

Alex Norén

For Alex Norén ble turneringen en stor og etterlengtet opptur. 32-åringen fra Sverige vant tre europatour-turneringer fra 2009 til 2011, men spilte bare to turneringer forrige sesong på grunn av et skadet håndledd. Søndagens plassering var hans beste siden 2011.

– Det har vært en fantastisk dag og uke. Jeg har savnet dette så mye – å kjenne på pulsen og nervøsiteten igjen. Å vinne var aldri i tankene mine. Han (McIlroy journ. anm.) spiller så bra, jeg forsøkte bare å få en så god plassering som mulig.