Etter en tre måneder lang turneringspause er PGA Tour i gang igjen for fullt. Mens tre av årets majorer utsatt til sensommeren og høsten, har Ryder Cup på Whistling Straits i Wisconsin sin skjebne vært høyt usikker.

Mens spillerne ikke har hatt noen problemer med å spille PGA Tour-turneringer bak lukkede dører uten publikum til stede, har det sittet lenger inne å akseptere å spille Ryder Cup uten tilskuere til stede – en turnering som i stor grad defineres av sin elleville stemning.

Spillere på både det europeiske og amerikanske laget, blant andre Rory McIlroy og Brooks Koepka, har sagt at Ryder Cup uten fans ikke er Ryder Cup, og at de ikke ønsker å spille.

Nå får de viljen sin.

PGA of America, PGA Tour og European Tour har besluttet å utsette Ryder Cup til neste år.

– Med tanke på usikkerheten støtter vi fullt Ryder Cups avgjørelse om å utsette ett år for å sikre at fansen kan ta del i den utrolige atmosfæren i Wisconsin, sier PGA Tour-kommisjonær Jay Monahan i en pressemelding.

Det er gode nyheter for Viktor Hovland, som nå får bedre tid til å oppfylle kvalifikasjonskriteriene til turneringen.

For å kvalifisere seg til tolvmannslaget i Ryder Cup må man enten være topp-fire på Europas poengliste, blant de fem beste europeerne på verdensrankingen, eller være en av tre spillere som mottar wild-card fra kaptein Padraig Harrington. For å få et slikt frikort må man ha spilt minst fire turneringer, og Hovland har fortsatt én europatour-turnering til gode for å kvalifisere for et slikt wild-card.

Hvis Hovland fortsetter i samme spor som karrieren hans har gått det siste året, er det mye som tyder på at han nå kommer til å klare å spille seg til en plass på laget i 2021 – selv om mye så klart kan skje innen den tid.

Hovland har tidligere uttalt at han har ambisjoner om å bli tidenes første nordmann med i den prestisjetunge lagturneringen mellom Europa og USA.

– Jeg har sett på Ryder Cup som noe jeg ønsker å spille i veldig lang tid, sa Hovland i februar.

Dersom Hovland ikke skulle klare å kvalifisere seg automatisk, er det uansett gode argumenter for at kaptein Harrington skal bruke ett av sine tre wild-cards på Hovland, som har bevist at han er en matchspill-ekspert.

I 2018 presenterte Hovland seg for en hel golfverden da han leverte tidenes mest dominerende oppvisning i U.S. Amateur, verdens største amatørturnering, og i løpet av hans tre år på Oklahoma State University vant han alle de seks matchene han spilte i NCAA-mesterskapet.

– Jeg er virkelig en stor fan av matchspill, og jeg vil si at jeg har spilt noe av min beste golf i matcher, sier Hovland selv.