Onsdag gikk startskuddet for europamesterskapet for amatører, der en plass i neste måneds The Open Championship på Carnoustie står på spill.

Etter torsdagens andre runde i Nederland lå Viktor Hovland oppe på delt 8.-plass på leaderboardet, fire slag bak lederen. Fredag falt han dessverre tilbake til 24.-plass (-1) etter en runde på én over par (73). Med en luke på syv slag opp til lederen Nicolaj Højgaard fra Danmark er nok håpet om seier og en The Open-billett over for denne gang for Miklagard-golferen.

For to år siden var Viktor Hovland en hårsbredd unna å vinne turneringen og kvalifisere seg til The Open, men røk til slutt på et bittert nederlag etter et maraton-omspill.

Hovland har nettopp fullført en særdeles vellykket vår ved Oklahoma State University, hvor han har rukket å vinne sin første collegeturnering, bli invitert til en PGA Tour-turnering neste vår, vinne det nasjonale collegemesterskapet NCAA Championship med Oklahoma State, og klatre opp til fjerdeplass på verdensrankingen for amatører – delt høyest av en norsk spiller noensinne ved siden av Anders Kristiansen i 2009.

Hovland er Europas høyest rangerte amatørspiller og dermed også feltets høyest rankede spiller denne uken.

Hovland har selskap på 24.-plass av lagkamerat Jarle Volden fra Oslo Golfklubb, som har levert runder på 74, 69 og 72 slag så langt. Ytterligere to slag bak følger klubbkompis Kristoffer Reitan, som nylig ble historiens første nordmann i U.S. Open, på delt 35.-plass.

Markus Braadlie (Miklagard GK) misset cuten med en totalscore på elleve over par.

Turneringen spilles med slagspill over 72 hull, der cuten settes etter tre runder. Turneringen avsluttes lørdag.

Leaderboard