– Målet med denne uka var å finne formen, sier Pettersen til Norsk Golf søndag kveld.

Tutta gikk «all in» da en mulig seier i Thornberry Classic lå i potten.

Sluttspurt

Da tre hull gjenstod hadde hun gjort sju birdier og én bogey, i tillegg til sju par. En voldsom sluttspurt gjorde at hun, i hvert fall nesten, hadde én hånd på finalebordet.

Har Suzann Pettersen funnet formen i tide? På torsdag starter U.S. Open. (Foto: Getty Images)

LES MER: «Dronninga av moving day» leverte varene igjen

Dessverre fikk hun, for å holde oss til poker-terminologien, utdelt dårlige kort på de tre siste hendene. Tutta satset alt, i kjent stil, men tapte.

– Totalt sett er jeg fornøyd, med unntak av hull 16 og 17 på sisterunden. Det er ikke noe mer å sette fingeren på, sier Pettersen, etter den avsluttende runden på 69 slag.

11. plass

Dobbel bogey, bogey og par. Dét var scoren på hull 16, 17 og 18. Dermed falt hun seks plasser ned på resultatlista, på en dag da spillerne sørget for den reneste birdie-bonanza.

Totalt sett er jeg
fornøyd, med unntak av hull 16 og 17

Hele 41 spillere leverte runder på 60-tallet. Lavest av alle på siste dag gikk en thailender, med det herlige navnet Pornanong Phatlum (62 slag).

– Det var en litt frustrerende avslutning, men sånn er golf, sier Pettersen.

U.S. Open neste

Torsdag 13. juli starter U.S. Open – den 72. i sitt slag – i Bedminster, New Jersey. Fortsetter Suzann Pettersen den gode formen, kan hun fort vise seg å bli en joker på Trump National Golf Club, i kampen om årets tredje major.

– Målet med denne uken var å finne formen, før en så stor turnering som det U.S. Open, er. Jeg føler meg i god form, og gleder meg til å spille neste uke.

Tutta (-15) endte til slutt på 11. plass, i turneringen som ble spilt på Oneida i Wisconsin. Vant gjorde australske Katherine Kirk (-22).

Leaderboard