Suzann Pettersen har gjestet Ladies European Tour denne uken, og Oslo-golferen hadde et ypperlig utgangspunkt før sisterunden i Lalla Meryem Cup i Marokko.

Etter å ha levert spill på stabilt høyt nivå hele uken øynet 36-åringen sin første seier siden hun vant Manulife LPGA Classic  i juni 2015.

Og det ble spenning til siste putt.

Tsjekkisk overraskelse

Tutta spilte solid også på søndagen, men Klara Spilkova var brennhet. Den tsjekkiske 22-åringen startet dagen fire slag bak Pettersen, men leverte en råsterk 66-runde og ledet da hun kom i klubbhuset. Suzann Pettersen hadde mulighet til å tvinge frem omspill med en birdie på det 18. hullet, men putten endte opp noen centimetere for kort, og dermed kunne Spilkova juble for den første tsjekkiske triumfen på Ladies European Tour noen sinne.

Suzann Pettersen avsluttet med en 71-runde og ble nummer to.

-Jeg er selvsagt skuffet over ikke å vinne, jeg var ikke på mitt beste fra tee til green og det kostet meg turneringen. Jeg hadde mulighet til å avgjøre dette på egenhånd. Jeg holdt liv i håpet med en lang birdie på hull 17, og jeg hadde en putt på 18 som endte opp kort. Når du skyter 66 på søndag skal man være med i seierskampen, så all ære til Spilkova!, sier Tutta til Ladies European Tour sine hjemmesider.

Tutta endte på -7, mens nest beste nordmann ble Tonje Daffinrud på en del 44. plass med +7. Marianne Skarpnord måtte ta til takke med en 58. plass på +13, mens Caroline Martens og Madelene Stavnar misset cuten.

 

 

Leaderboard