Kristoffer Ventura var aldri nærheten av å greie cut-en i det som var et relativt stjernespekket felt i ukas turnering på PGA-touren, nærmere bestemt The RMS Classic som spilles på Sea Island i Georgia i USA.

Seks slag bak

Etter to runder gikk cut-grensa på -3. Det var seks slag bedre enn det Norges eneste deltager greide, ettersom Viktor Hovland ikke spiller turneringen.

25-åringen fra Puebla i Mexico startet turneringen bra, og lå én under etter seks hull, men etter bogeyer på hull 7 og 9, samt en dobbel bogey på det tiende, så han aldri ut til å hente seg igjen. Det til tross for at de to tapte slagene på hull 10 faktisk var den eneste doble bogeyen han rakk å notere ned før det sa stopp.

Åpningsrunden endte på 75 slag (+3). Dermed hadde Ventura en stor jobb å gjøre for å ha sjans på helgespill for tredje gang i denne koronaamputerte 2020-sesongen.

Ikke nok

Ventura hevet spillet noe, men ikke nok til å sikre seg sin femte greide cut for sesongen. En runde på par (70 slag) løftet 25-åringen oppover på resultatlista, men det var likevel seks slag for mye.

Etter halvspilt turnering er det amerikaneren Robert Streb (-14) som leder to slag foran Camilo Villegas (COL). Selv om de aller største stjernene glimrer med sitt fravær, er Ventura i godt selskap blant spillerne som får frihelg:

Justin Rose, Charl Schwartzel, Louis Oosthuizen, Danny Willett, Lee Westwood, Dylan Frittelli, Luke Donald og C.T. Pan, for å nevne noen.

Hovland

Neste turnering på PGA-touren er Mayakoba classic som spilles 3. til 6. desember på El Camaleon golf club. Der skal Viktor Hovland spille. Det samme skal Masters-vinner Dustin Johnson.

Leaderboard