Skarpnord bak skjema i LPGA-kvalifiseringen

Onsdag startet Marianne Skarpnord jakten på LPGA Tour-kortet. Hun måtte over par i åpningsrunden.

Skarpnord er i gang med finalen av LPGA Tours tredje og siste kvalifiseringssteg til neste års LPGA Tour. For å klare det er hun avhengig av å ende topp-20 etter at søndagens sjette og avsluttende runde er ferdigspilt.

For øyeblikket må hun ta til takke med en delt 52. plass.

Turneringen spilles på Daytona Beach sine to baner Jones og Hills Course. Jones er en åpen bane med links-preg, mens Hills er en parkbane med mye skog i spill. Skarpnord begynte turneringen på den antatt lettere Jones-banen, men det klarte hun ikke å utnytte.

Hun endte dagen med fire bogeys, tre birdies og resten par på scorekortet. Med +1 sammenlagt har hun tre slag opp til den viktige topp-20-plasseringen.

Thailenderen Pannarat Thanapolboonyaras og Katelyn Dambaugh leder turneringen på fem under par. Blant de 22 beste spillerne spilte hele 18 av dem på Jones Course på onsdag.

Leaderboard

LPGA-caddie Andreas Thorp, som bærte bagen til Beatriz Recari på Daytona Beach på Q-School i 2008 og 2009, sier til Norsk Golf at det blir en tøff oppgave for Skarpnord å jakte en lav score på Hills Course på torsdag.

– På Hills må man spille smart og tålmodig. Det er vrient å jage på Hills. Det er ingen grunn til å spille for aggressivt, sier Thorp, som anslår at Skarpnord bør ha som mål å komme seg til fem under par etter seks runder. Han mener det skal holde til LPGA-kortet.

– Q-school er alltid en vrien turnering. Det er med mange gode spillere i år. Marianne har fordel ved at hun klarte dette i 2009, pluss at hun vant steg to for noen uker siden. Det bør gi selvtillit, sier Thorp.

Skarpnord har den siste uken forsøkt å prikke inn turneringsformen hjemme hos Team Norway-kollega Suzann Pettersen i Orlando. Skarpnords form har vært varierende i opptakten til Q-School-finalen.

Hun var knusende overlegen i andresteget av Q-School i slutten av oktober, der hun vant turneringen med fem slag – og endte nesten 30 slag foran Team Norway-kollegaene Tonje Daffinrud og Marita Engzelius. I hennes forrige turnering, Fatima Bunt Mubarak Ladies Open, misset hun imidlertid cuten.

Skarpnord deler 36. plassen på Ladies European Tours pengeliste og er sikret et fullt turneringsprogram der neste år, uavhengig av hvordan kvalifiseringen i USA skulle gå.