Vic Open er en turnering utenom det vanlige. European Tour og LPGA Tour samarbeider om verdens eneste tour-turnering der kvinner og menn spiller på de to samme banene til samme tid og for like mye premiepenger, men i hvert sitt startfelt.

De to første rundene har menn og damer slått ut i annen hver gruppe, men fra og med i helgen spiller de i blandede flighter. For å gjøre plass til de to feltene på samme bane blir det satt opp en ekstra cut etter tre runder, der kun de 35 beste damene og 35 beste herrene avanserer til søndagens siste runde.

Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK), som vant denne turneringen i 2015 da den kun var en del av den australske touren, har kommet seg gjennom det trange nåløyet og deler en sterk 15.-plass før siste runde.

Hun leverte en tredjerunde på tre over par (75), hennes høyeste score denne uken, men på grunn av tøffe forhold i Australia med både vind og regn falt hun likevel bare tre plasser.

Med -2 sammenlagt har hun to slag opp til topp-10 og ti opp til lederen Kim Kaufman fra USA, som i skrivende stund fortsatt er ute på banen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kvinner og menn spiller i samme grupper i Vic Open i helgen. (Foto: Getty Images)

Etter noen sesonger på rad der topplasseringene har uteblitt for Skarpnord , har sarpingen slått knallsterkt tilbake de første par ukene av årets sesong. Nylig endte hun på andreplass  i Abu-Dhabu, hennes beste plassering på europatouren på fem år, og forrige uke vant hun en turnering på den australske touren.

Leaderboard LPGA Tour

Kristoffer Reitan gikk to over par på back-nine. Det ble kostbart. (Foto: Getty Images)

I herrenes turnering imponerte både Espen Kofstad og Kristoffer Reitan fredag da de kjempet seg tilbake fra feil side av cutgrensen til å komme seg videre til lørdagsrunden med runder på syv og fem under par. Kofstads 65-runde var hans nest beste runde i europatour-karrieren, mens Reitans 67-runde var hans beste score i hans ennå unge proffkarriere.

Nå er det dessverre over og ut for Oslo GKs duo.

Kristoffer Reitan startet dagen lovende og var to under par etter ti hull, men med to over par de siste åtte falt han akkurat utenfor. Han delte 49.-plassen på -5 totalt, to slag bak cuten. Kofstad endte slaget bak Reitan på 56.-plass etter en runde på fire over par. 

Selv om Reitan og Kofstad misset cut nummer to, vil de få utbetalt premiepenger på søndag. Dog blir det en beskjeden sum.

Australieren Wade Ormsby leder turneringen med 14 under par sammenlagt.

NB! Karoline Lund (Losby GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) deltok også denne uken. De misset cuten på fredag.

Leaderboard European Tour