Etter en åpningsrunde på 69 slag (-3), fulgte sarpingen opp med en andrerunde på 70 slag fredag. Dermed klatret hun to plasser, og er nå inne blant topp-5 på leaderboardet når to runder gjenstår.

Skarpnord er i skrivende stund ett slag unna pallplass, og seks bak den overlegne lederen, hjemmehåpet og verdensfemmer Shanshan Feng. 

Lenger ned på leaderboardet ble det dessverre årets første missede cut på Tønsberg-jenta Tonje Daffinrud.

Hun startet andrerunden +3, ett slag utenfor cutstreken, men kom seg tidlig på riktig side. Dessverre avsluttet hun med tre bogeys for å falle til +4, og må dermed pakke sakene tidlig.

– Spillet føltes solid i hele dag, så nå er jeg ganske frustrert. Jeg skal lære av dette, og jobbe hardt før neste turnering i Tyrkia, skriver hun på sin Facebook-profil

Marianne Skarpnord har identifisert nettopp Tonje Daffinrud som sin tøffeste utfordrer i kampen om en OL-billett til Brasil neste sommer.

– Jeg tror Tonje kommer til å bli veldig bra, spørsmålet er bare hvor fort hun blir veldig bra. I og med at hun ikke hadde noen rankingpoeng før i fjor høst kommer hun til å klatre mye med noen gode resultater fremover. Jeg skal kjempe med nebb og klør for å holde henne bak meg, og jeg tror det kommer til å bli en morsom fight, sa Skarpnord til Norsk Golf forrige uke.

Ny energi

Skarpnord sier hun føler seg som et nytt menneske i 2015. En skuffende 2014-sesong ble rundet av med et brudd i armen etter et fall på isen i starten av november. Hun ble satt ut av spill i to måneder. Det skulle vise seg å være akkurat det hun trengte. Nå har hun satt seg topp-5 på LETs pengeliste ved sesongslutt som det store målet for året. 

– Når jeg ser tilbake på det i dag var det noe av det beste som kunne skje meg. Jeg har slitt mentalt i en periode. Jeg følte jeg hadde gått et par år uten noe særlig progresjon, og kom meg ingen vei. Skaden i armen tvang meg til å ta en pause. Jeg fikk litt panikk i starten, men følte etterhvert at hodet fikk en mulighet til å slappe av. Det var kjempedeilig med litt fri fra golfen. På nyåret var jeg mer sulten enn noen gang, sier Skarpnord om hvorfor det har løsnet i 2015.

Skarpnord ligger på femteplass på Ladies European Tour sin pengeliste etter fem turneringer.