Marianne Skarpnord imponerte stort i helgens andre steg av LPGA Tour-kvalifiseringen. Med runder på 69, 68 og 69 slag hadde hun bygget opp en ledelse på fem slag før søndagens fjerde og avgjørende runde. Der fortsatte hun i samme spor. Med tre birdies, to bogeys og resten par kom hun inn på 71 slag. -11 sammenlagt gjorde at hun beholdt luken på fem slag på toppen av leaderboardet.

Dermed kan hun booke billetten til neste måneds finale, der cirka 20-25 beste spillerne får LPGA-kortet.

Marianne Skarpnord sier hun fikk betalt for gode forberedelser. Hun ankom Florida fem dager før turneringsstart for å forberede seg.

– Det har vært en god uke, og det var veldig fint å kunne ha med treneren min (Darren Webster-Clarke journ. anm.). Vi fikk lagt ned mye bra arbeid. Puttingen føles mye bedre, sa Skarpnord etter runden. 

Hun har allerede nådd ett av sine to store mål for sesongen.

– Å spille OL og få LPGA-kortet var mine to hovedmål i år. Jeg ønsker definitivt å kvalifisere meg til LPGA, men jeg ønsker ikke å legge unødvendig mye press på meg selv, sier Skarpnord, som uansett hva som skjer i Florida, vet at hun har Ladies European Tour-kortet for 2017.

Sist gang hun spilte LPGA-kvalifisering var i 2009. Da endte hun med å kvalifisere seg til LPGA-touren, men oppholdet i USA ble kortvarig. 

For Tonje Daffinrud og Marita Engzelius ble uken i Florida en høyst forglemmelig affære. De endte på henholdsvis 121. og 164. plass, nesten 30 slag bak Skarpnord.

– Golf er tøft noen ganger og spesielt denne uken. Jeg kjempet så hardt, og følte at jeg gjorde alt jeg kunne. Likevel kom jeg til kort, og det er en forferdelig følelse, men slik er golf noen ganger. Jeg har fortsatt fire viktige turneringer på LET og retter all min oppmerksomhet mot dem. (…) Jeg vet jeg kommer til å lære av denne uken, skriver Daffinrud på sin Facebook-profil.

Q-School-finalen spilles fra 30. november til 4. desember.

Les også: Team Norway-sjefen: – Pilen peker mot USA 

Det er mye som tyder på at årets LPGA-kvalifisering kan bli den siste av sitt slag. Mens man i år kan kvalifisere seg rett til LPGA-touren via Q-School-kvalifiseringen, er det mye som tyder på at LPGA i 2017 vil gjøre det samme som herrenes PGA Tour i 2012. Den gang gjorde de det umulig å gå rett fra kvalifiseringen til PGA Tour (slik Henrik Bjørnstad gjorde i 2005). Q-School ble i stedet gjort om til en kvalifisering for Web.com Tour. 

Det vil i så fall bety at Symetra Tour (nivået under LPGA Tour, tilsvarende Web.com Tour for herrene) fra 2017 blir veien å gå for de som vil til LPGA-touren.

Verken Caroline Westrup eller Caroline Martens deltar i høstens Q-School. De er begge ute med skade.

Resultater