Etter første runde av Ladies Scottish Open på Dundonald Links lå Tutta på delt 8.-plass, to under par. Fredag dalte imidlertid Oslo-spilleren nedover leaderboardet etter en skuffende 76-runde, og lørdag fortsatte hun å få juling i den kraftige vinden. Med 78 slag på scorekortet hadde hun en 40.-plass og +8 sammenlatt som utgangspunkt før søndagens fjerde og avsluttende runde.

Tutta klarte likevel å se det spøkefulle i de høye scorene, noe dette bildet som hun la ut på sin Instagram-konto i helgen vitner om. Hun og spillepartneren Michelle Wie var tydeligvis ikke helt enige i hvor hun misset dette utslaget!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Søndag viste heldigvis Tutta langt bedre takter. Med en bogey, en dobbelbogey, tre birdies og resten par på scorekortet signerte hun for en runde på par.

Dermed avsluttet hun turneringen på delt 39.-plass. Hun ligger i skrivende stund 14 slag bak lederen Karrie Webb, som leder med ett slag over Mi Hyang Lee når to hull gjenstår. 

Tutta var på langt nær den eneste som slet på Dundonald Links denne uken. Av feltets 140 spillere er det bare ti stykker som endte under par sammenlagt. 

Marianne Skarpnord fikk ingen positiv oppladning til British Open. Med runder på 77 og 73 slag misset hun cuten med ett slag. 

Ricoh Women’s British Open på Kingsbarns er årets fjerde og nest siste majorturnering. Den turneringen blir for øvrig også major-debuten til Tonje Daffinrud, som reiste til Skottland søndag.

Tutta har hatt en relativt begivenhetsfattig sesong så langt: Hun kjempet om seier i årets første major, ANA Inspiration, men endte på tredjeplass. Det er også hennes eneste pallplassering så langt i år, og det har nå gått over to år siden Tuttas forrige seier. Tutta står med fire topp-ti-plasseringer på 15 turneringer så langt i år.

Resultater Ladies Scottish Open