Ingen annen norsk spiller har kommet lenger enn Resen har til nå i turneringen tidligere. Etter å ha imponert i hele sluttspillet måtte Oslo-spilleren omsider gi tapt i semifinalen mot Ainhoa Olarra med sifrene 4&3. Resen er ranket som nummer 216 i verden, mens Olarra ligger 100 plasser over henne på rankingen. Dermed var det spanjolen som var favoritt før lørdagens match.

Resten leverte likevel en en prestasjon av de sjeldne i Wales. Etter å ha endt på 43.-plass (+6) i det innledende slagspillet tidligere i uken, tråkket hun for alvor tråkket på gassen da match-sluttspillet begynte.

I 32-delsfinalen slo hun engelske Lianna Bailey på det siste hullet. I 16-delsfinalen fulgte hun opp med nok en seier på hull 18 mot en engelsk spiller, denne gangen Emily Toy. Åttendelsfinalen fredag morgen ble nok en jevnspilt affære, og det måtte to omspillshull til før Resen avgjorde mot svenske My Leander.

På det tidspunktet var hun den eneste norske spilleren videre, etter at Marthe Wold fra Stavanger måtte gi tapt mot finnen Anna Backman. I ettermiddagens kvartfinale ventet spanjolen Marta Perez Sanmartin, og også der fortsatte Resen å surfe videre på seiersbølgen. 

Resen ledet to opp etter 15 hull før spanjolen vant to hull på rappen. Dermed hadde hun med seg momentum til hull 18, men etter å ha delt avslutningshullet, slo Resen sterkt tilbake med å vinne i omspill for andre gang på samme dag. Resen avgjorde matchen på det første omspillshullet.

I lørdagens finale måtte Olara gi tapt for verdenseneren for amatører, iren Leona Maguire. Hun er nå automatisk kvalifisert til tre av årets majorturneringer: U.S. Open, British Open og Evian Championship.

Av de åtte norske spillerne som stilte til start denne uken, kvalifiserte halvparten av dem seg videre til matchspillet. Karoline Lund måtte dessverre gi tapt i åttendelsfinalen sammen med Marthe Wold. Celine Borge, som var beste norske i slagspillet (10.-plass) røk ut i 32-delsfinalen. Renate Grimstad, Michelle Forsland, Kristin Simonsen og Sandra Nordaas deltok også, men misset alle cuten.

Leaderboard