Hull 18

Ukas siste drive er helt nydelig, 280 meter opp bakken, rett foran fairwaybunkeren og med 130 meter inn til flagget. Innspillet hans er derimot 13 meter for lang cirka. Nå venter en lynrask putt med mye break tilbake. Merkelig at den ballen ikke ruller tilbake ned bakken og nærme hullet. Uflyt! Fin toputt for par. Hovland avslutter dermed turneringen med en runde på én over par. Han ender på par sammenlagt og deler 21.-plassen så langt. Herlig innspurt fra gutten som aldri gir seg!

 

Hull 17

402 meter rett frem par 4-hull med trær på begge sider. En nydelig drive midt i fairway, og følger opp med å slå jernslaget kort venstre. Toputter for par fra 29 fot. E sammenlagt, +1 for dagen, T21 med ett hull igjen av The Masters 2021.

 

Hull 16

Par 3 hull på 155 meter med vann på venstre side. En ordentlig birdie-flaggplassering i dag. Hovland slår utslaget til fem meter. Toputter for par. Bra det, men han trengte nok å senke den for å ha håp om karrierens første topp-10 i en major. +1 for dagen, E totalt og T24, tre bak topp-10.

 

Hull 15

Her er det gode muligheter for fire på rad. Nå venter et par 5 på 484 meter – banens letteste hull. Utslaget misser dessverre et godt stykke til venstre. Det betyr at han kommer til å måtte legge seg opp på andreslaget. Helt avgjørende med birdie her hvis han skal ha noe som helst håp om topp-10. Legger seg opp i fairway, 70 meter kort av hullet. Wedgen er dessverre litt upresis og legger seg i greenkanten, seks meter for lang. Putten fra utenfor green er i hullet! HERLIG! Fire birdier på rad! Hovland er FEM under par på dette hullet denne turneringen. E og T23 nå, kun to bak topp-10!

NB! Hideki Matsuyama er i ferd med å feste grepet om seieren. Han ligger 13 under par og leder for øyeblikket med fem slag over Will Zalatoris.

 

Hull 14

Tre birdier på rad av Hovland! Slår en knalldrive midt i fairway og følger opp med å slå innspillet til seks fot. Setter putten for sin tredje birdie på rad! +1 sammenlagt og T26 nå, men fortsatt fire slag bak topp-10.

 

Hull 13

Dette 466 meter lange par 5-hullet er det nest letteste på banen, og hvis Hovland slår seg ut i fairway, bør han komme seg inn til greenområdet på to slag med et jern slik han har gjort de to foregående rundene. Starter med et bra utslag med treerwooden, har bare 178 meter inn nå. Slår et herlig innspill til syv meter. Mulighet for eagle nå! Kan dette kickstarte en sluttspurt? Setter ikke putten, men toputter for sin andre birdie på rad. Herlig! Tilbake til +2 og T34. Hovland er nå fire slag bak topp-10 igjen.

 

Hull 12

Dette berømte par 3-hullet på bare 128 meter er det tredje vanskeligste hullet på banen. Vannet foran green er en skikkelig ball-magnet. Utslaget er strøkent, pin high og syv meter til venstre for flagget. Setter den! Deilig med dagens første birdie. Tilbake til +3 og T38. Får vi en sluttspurt nå? Vi krysser fingrene.

 

Hull 11

461 meter langt par 4, det sjette vanskeligste hullet på banen. Fin drive på 275 meter i høyrekanten av fairway, 190 meter inn. Andreslaget er dessverre i vannet for første gang denne uka. Der havnet han også to ganger i 2019. Pitcher seg opp til ni meter. Har den igjen for bogey. Dette går feil vei, dessverre. Toputt. Dobbelbogey, +5 for dagen og +4 totalt, syv slag bak topp-10.

 

Hull 10

Dersom Hovland kommer seg helskinnet gjennom de tre neste hullene, kommer birdiemulighetene som perler på en snor i innspurten. Hull 10 er et dogleg-venstre i kraftig nedoverbakke. 452 meter og historisk sett det vanskeligste på banen. Hovland slår en herlig drive på 290 meter, men innspillet fra 150 meter er 20 meter for lang. Kanskje han kan chippe i for birdie, med tanke på at puttene ikke sitter? Nei, heller motsatt. Chippen er fem meter for langt og toputter for bogey. Hovland er +3 for dagen nå, +2 totalt og T36. Vi minner om at Hovland ble T32 da Hovland debuterte på Augusta som amatør i 2019.

 

«Har putteren overnattet i fryseren i kveld? For den er meget kald», sier Eurosport-kommentator Per Haugsrud.

 

Hull 9

Et forholdsvis greit par 4-hull på 420 meter. Bredt landingsområde i nedoverbakke fra tee. Deretter kraftig oppoverbakke med kort jern inn på andreslaget. Hovland slår en knalldrive, har 130 meter inn. Slår dagens beste innspill til fire fot. Her bør dagens første birdie komme! Nei og nei! Misser den! Et veldig surt par. +1 sammenlagt og T26, fortsatt fire slag bak karrierens første topp-10-plassering i en major,

 

Hull 8

Et 521 meter langt par 5-hull i oppoverbakke formet som en speilvendt S. Det fjerde letteste hullet på banen. Skal dagens første birdie komme her? Smeller ut en herlig drive på 290 meter i fairway. Har 230 meter inn, men Hovland har slitt hver gang han har forsøkt å slå venstreskru denne uka og gjør det igjen nå. Misser 45 meter til høyre for flagget, men har god mulighet for up-and-down for birdie derfra. Pitchen er seks og en halv meter lang og legger seg i greenkanten. Toputter for par. Kjedelig runde så langt. +1 og T29.

 

Hull 7

Hull 7 er et rett frem par 4 på 411 meter med skog på begge sider av fairway. Det 11. vanskeligste hullet på banen. Driver misser i trærne på venstre side med 125 meter inn. Skal godt gjøres å treffe green herfra. Det vanligste fra denne posisjonen er å forsøke å punche seg frem opp i greenbunkerne foran green og forsøke å redde par derfra. Og det er akkurat det han gjør. Bunker, 14 meter til flagget. Slår et fint bunkerslag opp og redder et par. Hovland er for tiden fire slag bak topp-10. Kan denne par-saven være et lite vendepunkt, kanskje? Vi krysser fingrene! T28 og +1.

 

 

Hull 6

165 meter langt par 3-hull. Veldig vanskelig flaggplassering i dag på platået øverst i høyre hjørne. Utslaget lander på green, men er for kort og ruller tilbake hele veien ned bakken. 23 meter til hullet gjenstår. Slår en fin pitch opp til syv fot. Misser den. Iskald putter så langt. +1 totalt og T28 nå.

 

Hull 5

Et meget vanskelig par 4 på over 450 meter. Et av utslagene Hovland slet mest med da han spilte her for første gang i 2019, men har slått midt i fairway her de tre første rundene. Slår en nydelig drive igjen i høyrekanten av fairway. Slår et lekkert jernslag fra 175 meter til ti meter. Fem fot gjenstår etter førsteputten. Setter den. Bra par der! E totalt og T20 nå.

 

NB! Vi er tilbake etter noen tekniske problemer.

Hull 4

To av banens vanskeligste hull kommer nå. Klarer Hovland par på disse, tjener han mye på feltet. Hull 4 er et meget krevende par 3 på hele 219 meter. Banens fjerde vanskeligste hull. Hovland gjør en god toputt for par fra 15 meter.

 

Hull 3

Hull 3 er et kort par 4-hull på 320 meter. Hullet er det femte letteste hullet på Augusta. Hovland har gjort to birdier og et par her så langt denne uken. Slår en nydelig drive, perfekt posisjonert til høyre i fairway med perfekt vinkel opp til flagget på venstresiden av green, 45 meter unna. Slår en nydelig pitch til syv fot. Bommer den korte putten. Æsj! To korte birdiemisser nå. +1 for dagen, E totalt og T24.

 

Hull 2

Hovland starter par 5-hullet med å mose ut en 300 meter lang drive nedover venstresiden. Følger opp med å slå andreslaget fra 210 meter pin high, 30 meter til venstre for flagget. God birdiemulighet her nå. Slår en chip fra green (!) til snaue tre meter. Misser dessverre den. Gjør par etter å ha hatt birdie her de tre første rundene. +1 for dagen, E sammenlagt og T24.

 

Hull 1

Hovland, ikledd helsort for anledningen, starter runden med en nydelig drive på 285 meter, i venstresiden av fairway med perfekt vinkel inn mot flagget på høyresiden av green, 115 meter til flagget. Jernslaget er dessverre upresist og er over green, 17 meter tilbake til flagget. På tide å teste nærspillet igjen. Vi minner om at Hovland bare har gjort 25 par på de 54 første hullene av Masters. Pitchen tilbake er seks meter for lang. Toputter for bogey. Ikke den starten han trengte. E totalt og T24.

 

Hull 1 på Augusta er et 406 meter langt par 4 og er det sjette vanskeligste hullet på banen. Spillerne kunne vanligvis fly over den massive fairwaybunkeren på høyre side fra tee. Nå krever det en carry på 300 meter. Innspill til green er nesten umulig fra bunkeren, så spillerne misser ofte utslaget venstre blant furutrærne. 

– – –

Viktor Hovland starter sisterunden på delt 13.-plass, én under par sammenlagt. Han er ti slag bak lederen Hideki Matsuyama, men bare ett slag unna topp-10. Hovlands beste plasseringer i major-sammenheng tidligere er 12.-plassen i U.S. Open i 2019 og 13.-plassen i samme turnering i fjor.

Det største forspranget som er hentet igjen på sisterunden av Masters, er åtte slag. Det skjedde da Jack Burke Jr. overlistet Ken Venturi i 1956.

I nyere tid er derimot Nick Faldos seier i 1996 etter å ha ligget seks slag bak Greg Norman før søndagen den største opphentingen i Masters.

Det ligger an til tøffe forhold i dag også med tidvis kraftige vindkast. Ifølge Eurosport-kommentator Espen Blaker som er til stede på Augusta, planlegger Hovland en konservativ spillestrategi på de hullene hvor flaggplasseringene er vanskeligst.

Hovland slår ut klokken 19.20 norsk tid i ball med Ryan Palmer. Turneringen sendes på Eurosport Norge og GOLFTV. Studiosendingen starter klokken 19.30.

Leaderboard