Etter 36 lange hull i varmen lørdag skaffet Bård Skogen skaffet seg en solid luke på toppen av leaderboardet før søndagens avgjørende tredjerunde.

Skogen, som nylig ble valgt ut til å representere Norge i det kommende europamesterskapet for juniorer, leverte runder på 69 og 71 slag på Nøtterøy GK lørdag. Med -4 sammenlagt var han feltets eneste spiller under par, og han tok med seg en solid ledelse på seks slag til den tredje og avsluttende runden. 

Søndag var han aldri truet på toppen av leaderboardet. Med tre birdies, like mange bogeys og resten par på scorekortet økte han til en seiersmargin på hele ti slag.

Skogen kom på andreplass i forrige Srixon Tour-turnering på hans hjemmebane Haugland, og dette var hans første seier i U19-klassen på Srixon Tour – Norges fremste turneringsserie for juniorer. Skogen er tidligere sammenlagtvinner på touren, men den gang var det i U15-klassen.

Markus Wilhelmsen (Ålesund GK), Ruben Pettersen (Stavanger GK) og Magnus Pedersen (Moss & Rygge GK) delte andreplassen på Nøtterøy med seks over par.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Medaljistene i guttenes U19- og U15-klasse samlet på Nøtterøy GK. (Foto: Srixon Tour)

I jentenes U19-klasse ledet Sola GKs Caroline Berge på +7 etter runder på 72 og 77 slag i Sandefjord lørdag. Hun hadde en luke på to slag over Julie Boysen Hillestad (Atlungstad GK) og tre slag på sin klubbvenninne Franziska Sliper.

Da det gjaldt som mest i søndagens innspurt var det Sliper som skulle vise seg sterkest.

Med en avslutningsrunde på én under par, som inneholdt tre viktige birdies på de seks siste hullene, snek Sliper seg foran Berge på slutten. Berge, fjorårets sammenlagtvinner på Titleist Tour, avsluttet med bogey og måtte dermed ta til takke med andreplass.

Sliper vant med en sammenlagtscore på ni over par. Hun har nå vunnet alle de tre Srixon Tour-turneringene hun har stilt opp i denne sesongen.

Atlungstads Julie Bossen Hillestad endte på tredjeplass, 16 over par.

I jentenes yngste aldersklasse vant Fana GKs Mia Lussand (+1) med hele 18 slag over Celine Brovold (Asker GK). Silje Ohma (Fana GK) endte på den siste pallplassen på +11.

På guttesiden vant Jonas Aulie (+6, Oslo GK) med fire slag over Jakob Stubhaug (Ålesund GK) og Philip Bondestad (Drøbak GK).

Neste Srixon Tour-turnering spilles på Losby GK 9. til 11. juli.

Resultater