Mens en kjip avslutning med tre over par i innspurten ga torsdagens åpningsrunde en bitter bismak for Suzann Petterse, ble narrativet det motsatte på fredag. Hun rundet av dagen med tre birdies på de fire siste hullene, og er i klubbhuset bare fem slag bak teten etter halvspilt turnering.

Tutta startet dagen på delt 22. plass, åtte slag bak lederen Sung Hyun Park. Hun kom bra i gang på andrerunden, og var to under ved runding, men to bogeys på rappen på hull 10 og 11 sendte henne tilbake til par for dagen – og åtte slag bak teten.  

Takket være den sterke sluttspurten har hun isteden føling til toppen. Hun deler 13. plassen på fem under par, fem slag bak lederen – verdensener Lydia Ko. Ko leder med ett slag over Lexi Thompson og Sung Hyn Park.

Ukens LPGA-turnering i Sør-Korea har blitt arrangert 13 ganger. Kun to av gangene har den blitt vunnet av en ikke-asiat – begge av Tutta, som nå har falt utenfor topp-10 på verdensrankingen for første gang på 436 (!) uker.

Det gjenstår kun seks turneringer av årets LPGA-sesong. Tutta ligger på 16. plass på tourens pengeliste med 687 000 innspilte dollar. Hennes 11. plass på fjorårets pengeliste, var første gang siden 2006 hvor hun endte utenfor topp-10.

Leaderboard