Snek seg til topp-10 med hole-in-one

Elias Bertheussen tok nylig sin første seier på tre år. Fredag fulgte han opp med en topp-10-plassering i Sverige.

Trønderen startet den tredje og avsluttende runden av Nordic League-turneringen PGA Championship ett slag utenfor topp-10 på 11.-plass. Fredag lå han to under par for dagen da han ankom det 13. hullet, etter å ha gjort tre birdies, en bogey og resten par.

På det 13. par 3-hullet klinket han like gjerne til med hole-in-one og dagens desiderte høydepunkt på PGA National i Malmø. Han fulgte opp med birdie to hull senere, før uken ble rundet av med en bogey på det siste hullet.

Avslutningen på 68 slag var hans beste runde denne uken, og løftet ham til delt 9.-plass (-7), fem bak vinneren Niklas Lemke (Sverige), som vant i omspill over Christopher F. Nielsen (Sverige) og Haraldur Magnus (Island).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ett slag bak Bertheussen endte Aksel K. Olsen på 11.-plass. Sander Stavnar delte 23.-plassen på to under par, mens Jarand Arnøy, Anders Ellingsberg og Christian Aronsen misset cuten.

Elias Bertheussen kvalifiserte seg til Challenge Tour i 2014 takket være topp-5-plasseringen på Nordic League samme år, men slet kraftig i sin første sesong på Challenge Tour. Tilbake på Nordic League i fjor fikk han det aldri til å stemme, og i januar mistet han plassen i golfforbundets Team Norway-satsing.

Da Norsk Golf pratet med Team Norway-sjef Jon Karlsen etter forrige ukes seier i Sverige, svarte Karlsen at det skal gjøres en ny evaluering angående Bertheussens plass i Team Norway i slutten av juni.

NB! Også på damenes LET Access Series, nivå to i Europa, er det blitt spilt turnering på PGA National denne uken. Norges yngste og eldste dameproff, henholdsvis Sander Stavnar og Cecile Lundgreen, var begge på startstreken, men ingen av dem klarte cuten.