Solid Halvorsen i Costa Rica

Andreas Halvorsen endte på en sterk 14.-plass i PGA Tour Latinoamerica-turneringen Costa Rica Classic.

Halvorsen falt syv plasser etter en avslutningsrunde på 70 slag (-1). Med delt 14.-plass endte han -11 sammenlagt, to slag bak topp-10 og syv bak vinneren Jose Toledo.

Høydepunktet for Halvorsen kom under den andre runden, da han klinket til med en knallsterk 64-runde. Han avsluttet runden eagle-birdie-eagle, og kunne signere for sin laveste runde noensinne på den latinamerikanske touren.

Larvik-spilleren ligger på 19.-plass på tourens pengeliste med snaue 12 000 innspilte dollar på fem turneringer. Dermed har han snart spilt inn mer penger enn han gjorde i hele fjor.

Hans beste plassering i år er fjerdeplassen i Molino Canuelas Championhsip i mars.

Resultater Essential Costa Rica Classic

Basert på antall verdensrankingspoeng som deles ut i PGA Tour Latinoamérica-turneringene, er nivået på touren et sted mellom Nordic League og Challenge Tour i Europa.

Det er topp-fem på PGA Tour Latinoamérica på slutten av denne sesongen som får direkteplass til Web.com Tour – nivået under PGA Tour – mens de fem neste går til finalen av Q-School. Etter årets to første turneringer ligger Halvorsen på 7. plass.

PGA Tour Latinoamérica spilles fra februar til starten av sommeren, og fra september til starten av desember.

Halvorsen tilbragte også fjorårssesongen på den latinamerikanske touren. Det endte med tre topp-25-plasseringer og en 100. plass (7818 dollar) sammenlagt på rankingen. Han spilte også fem turneringer på den kanadiske touren. Hans 4611 dollar der holdt til en 97. plass på pengelisten.

Den «vanlige» veien for norske golftalenter har i en årrekke vært grunnskole, etterfulgt av golflinje på idrettsgymnas som Wang eller NTG, før spill på college i USA. Andreas Halvorsen har på sin side gått egne veier. Han flyttet alene til Florida allerede som 16-åring høsten 2013, der han ble fulltidselev ved det anerkjente akademiet Tom Burnett Golf Academy ved Ponte Vedra Beach i Florida, en halvtime syd før berømte TPC Sawgrass. Han rakk å imponere på den amerikanske juniortouren AJGA før han ble proff våren 2015.

Halvorsen er den andre nordmannen som spiller på PGA Tour Latinoamérica. Vilhelm Bogstrand (Oslo GK) spilte syv turneringer på touren i 2014. Siden oppstart i 1991 gikk touren under navnet Tour de las Américas. Amerikanske PGA Tour tok turneringsserien under sine vinger i 2012.