På Solheim Cup i Iowa: Arne Hole

Det var en beveget Solheim-kaptein Sörenstam som sa takk for følget. Etter å ha deltatt som spiller fra 1992 til 2007, var hun visekaptein i 2011, 2013 og 2015 før hun fikk hovedansvaret i år. Ovasjoner fra spillerne til jobben hun har gjort hjelper ikke. Det nytter ikke å spørre henne om å gjøre samme jobb i 2019.

– Det er på tide å sende stafettpinnen videre, og det mest naturlige er å spørre hun som satt der, sa Sörenstam til Norsk Golf etter at hun hadde kunngjort sin avgang. Og «der» satt Catriona Matthew.

Skotten har vært deltager ni ganger, og har ingen foran seg på listen over spillere som fortjener å bli kaptein. Og med Solheim Cup  på Gleneagles i Skottland, blir det en bombe om noen går foran Matthew.

– Jeg blir stolt og svarer ja hvis de vil ha meg som kaptein neste gang, sa Matthew til Norsk Golf i forrige uke.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Catriona Matthew er et naturlig valg som neste Solheim Cup-kaptein. Deretter er det kanskje Tutta sin tur?  (Foto: Getty Images)

Deretter, når Solheim Cup skal tilbake til Europa i 2023, kan Tutta stå for tur. Ingen andre enn Laura Davies er mer erfaren enn henne, men Davies er kanskje ikke så interessert? 53-åringen spilte Solheim Cup siste gang i 2011 og har ikke vært i lederteamet etterpå.

– Suzann har en stor fremtid som kaptein! Hun har vært «jätteladdad» og har peppet opp jentene på en flott måte. Hun holdt også en tale som kom rett fra hjertet. Jeg tror Suzann var mer nervøs nå enn da hun spilte selv. Nå hadde hun tolv spillere å tenke på, ikke bare seg selv, sier Sörenstam, som ble rørt over presangene jentene ga henne: et halssmykke med navnet på hennes mann og barn på baksiden. I tillegg fikk hun en racersykkel, men det blir ikke VM-start i Stavanger – bare litt lettere flåing i Florida.

Om avslutningen på Solheim Cup sa svensken:

– Vi visste at det trengtes et lite mirakel for å vinne, men jeg er stolt over jentene. Man skal ikke bare se på resultatene, men også på den reisen spillerne har vært gjennom. De tar med seg mye hjem. Caroline Masson sa til meg: «Det føltes ikke som vi tapte». Det sier alt. Disse jentene spilte på et nivå de aldri har sett før. Det kan bli trivelig på Gleneagles, mener Sörenstam.

Med Catriona Matthew som kaptein og Suzann Pettersen som spiller?