Jordan Spieth marsjerte standhaftig i 52 hull, men haltet de to siste på Augusta National lørdag.

Den 21 år gamle amerikaneren så ut til å gjøre søndagen til en ren formalitet i det han rullet i sin birdieputt på hull 16 for å gå til fire under par for dagen og en ledelse på syv slag. 

Golf er imidlertid golf, og på hull 17 kom hans første ordentlige glipp denne uken. Spieth misset utslaget langt venstre, og kunne bare slå jernslaget fra skogen kort høyre for green. Derfra duffet han pitchen alt for kort, og treputtet for en dobbelbogey.

Bare minutter senere senket Justin Rose en birdieputt på hull 18, og vips var Spieth sin komfortable hvilepute plutselig krympet til fire slag.

Dermed lever spenningen fortsatt i aller høyeste grad.

– Han spiller fantastisk golf, men det blir veldig bra å kunne holde et øye med ham, smiler Justin Rose som naturlig nok er fornøyd med å ha spilt seg inn i lederball, takket være en vanvittig innspurt med syv birdies på hans siste 12 hull for dagen.

Jordan Spieth ligger nå 16 under par – som forøvrig er ny Masters-rekord etter 54 hull, fire slag foran Rose og fem slag foran Phil Mickelson. 

Jeg hadde en vond smak i munnen etter i fjor. Jeg har gledet meg til å komme tilbake og få hevn for i fjor. Men jeg har fortsatt en lang vei å gå

Jordan Spieth

Fire slag er den samme ledelsen Rory McIlroy hadde her i 2010, da han rundet av med en 80-runde og falt til 15. plass.

Mye kan med andre ord fortsatt skje.

Sett bort fra feilskjæret på hull 17 har Spieth likevel vært en maskin. På hull 18 viste han mental styrke da han rullet i en par-putt fra tre meter. Den smakte nok godt etter dobbelbogeyen et kvarter tidligere.

Dermed kunne han signere for en solid 70-runde, bestående av imponerende syv birdies, men også tre bogeys og en dobbel.

Så langt har han gjort vanvittige 22 birdies. Phil Mickelson holder rekorden for flest birdies i en og samme turnering med sine 25 for 14 år siden.

Nå tar Spieth sikte på å revansjere fjorårets tapte ledelse på Augusta:

– Jeg hadde en vond smak i munnen etter i fjor. Jeg har gledet meg til å komme tilbake og få hevn for i fjor. Men jeg har fortsatt en lang vei å gå, sier Spieth, som beskriver de siste 18 hullene i en major «som å gå 36 hull».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

10 BAK: Tiger Woods ser ut som en ny mann, men er nok ute av seiersdansen. (Foto: Getty Images)

Mastodonter i topp 

Det kokte på Augusta i det Spieth skulle til å ta fatt på sin tredjerunde. Noen av feltets giganter var på vei opp leaderboardet.

På et tidspunkt var disse navnene alle blant topp-10 bak Spieth: Dustin Johnson, Justin Rose, Phil Mickelson, Tiger Woods, Ernie Es, Rory McIlroy, Adam Scott og Jason Day!

Rory McIlroy og Tiger Woods var blant de som satte inn støtet på front nine. De klarte ikke å holde det samme trykket hele veien inn, og landet til slutt begge på fire under par for dagen og delt 5. plass. Dermed skal de to Nike-favorittene spille sammen på søndag.

Tigers 68-runde var hans andre runde på rad på 60-tallet. Gårsdagens 69-runde var hans første major-runde på 60-tallet på hans siste 27 forsøk.

– Det kunne blitt en seriøst lavt score i dag. Jeg hadde det virkelig gående. Men i det store og det hele burde jeg i hvertfall vært to slag bedre, sier Woods som ser ut som en helt annen spiller enn den vi så holde seg til ryggen og duffet chipper på Torrey Pines for noen uker siden. 

Han medgir at Spieth allerede har en arm inne i den grønne jakken.

– Det er i Jordans hender akkurat nå. Jeg må sette sammen en veldig spesiell runde i morgen. Og man vet aldri, sier Woods som aldri har vunnet en major uten å holde ledelsen før siste runde.

Han ligger ti slag bak Spieth, som er ute etter å slå nettopp Tiger sin rekord. Går Spieth to under par på søndag, tangerer han Woods sin rekord på 18 under i The Masters satt i 1997.

Søndagens sending fra Augusta starter en time tidligere, klokken 20.00. Du kan også følge utviklingen og chatte med vår studioekspert Joakim Mikkelsen i vårt livesenter

Leaderboard