Sør-afrikaneren avsluttet med en 69-runde og passerte dermed lederen før siste runde, Paul Lawrie på oppløpssiden. Lawrie, som har vunnet turneringen to ganger tidligere, sviktet da det gjaldt som mest og rundet av uken med en skuffende 78-runde.

Branden Grace er en tidligere Challenge Tour-kollega av Espen Kofstad. Vi skal ikke skru klokken tilbake mer enn fire og et halvt år da han endte på 32. plass i Norwegian Challenge på Hauger Golfklubb i Akershus, med en sjekk på 1300 euro.

Siden den gang har det skjedd mye; Grace har nå rukket å vinne hele syv ganger på europatouren, og befestet seg som en av tourens beste spillere. I fjor endte han på tredjeplass på europatourens pengeliste, Race to Dubai.

Søndagens utbetaling var forøvrig på småpene 381 000 euro.

– Det er fantastisk, jeg har ikke ord. Det var stort i seg selv å være regjerende mester. Det blir mye mer press og andre forstyrrelser den uken. (…) Det føles deilig å være tilbake i vinnersirkelen, sa Grace etter å ha vunnet med en totalscore på 14 under par i Qatar, to slag foran danske Thorbjørn Olesen og Rafa Cabrera-Bello fra Spania.

Neste uke er det duket for Omega Dubai Desert Classic, europatourens siste turnering i Midtøsten før turen går tilbake til Sør-Afrika. Espen Kofstad står på reservelisten, men har såpass mange over seg at han med stor sannsynlighet ikke vil komme med. Tshwane Open i Sør-Afrika 11. februar blir hans neste garanterte start.

Resultater