Srixon Tour: Julia, Silje, Tomas og Jakob vant

Norges beste unge golfspillere målte krefter på Losby.

Tre spillere var helt suverene i sine klasser da femte runde av Srixon tour ble spilt på Losby golfklubb, over tre dager. I den siste klassen varte spenningen til siste hull.

Helgø vant

I den eldste gutteklassen (G19), måtte vinneren holde konsentrasjonen oppe til siste putt rullet i koppen.

Til tross for at hjemmespiller Sebastian Eidsæther Syr (Losby gk) og Kenneth Johansson (Østmarka gk) presset på bakfra, holdt Tomas Helgø (Stavanger gk) hodet kaldt, og vant til slutt med ett slag (-8 totalt).

(saken fortsetter under bildet)

I den yngste gutteklassen (G15) rakk de øvrige spillerne aldri å gjøre det særlig spennende. Til det spilte Jakob Stavang Stubhaug (Ålesund gk) for bra i front.

Sunnmøringen avsluttet to over par.

Ledelsen på tre slag, før tredje og siste runde, ble økt til sju slag totalt. Han vant foran Philip Linberg Bondestad (Drøbak gk) og Michael Alexander Mjaaseth (Bærum gk)

Suverene jenter

I de to jenteklassene var det to spillere som skilte seg klart ut fra resten.

Julia Myklebust (Ålesund gk) gjorde som klubbkamerat Stubhaug, og vant J19-klassen suverent, ti slag foran Malena Sævareid Austerslått (Miklagard gk) og Caroline Berge (Sola gk).

Turneringens «play of the day» stod Austerslått for på søndag, med sin hole-in-one på hull 10.

I U15-klassen gjorde Silje Torvund Ohma (Fana gk) som Myklesbust, og fullførte turneringen på par.

Det var det ingen andre som greide å matche, selv ikke Celine Brovold Sanne (Losby gk) som før helga gikk sju under par på samme bane. Brovold Sanne delte 2. plassen med Maia Samuelsson (Karlstads gk), sju slag bak vinneren.