Sterk femteplass på Forbrigd i EM

Dorthea Forbrigd ble den beste norske spilleren i Ladies European Amateur Championship i Sveits.

Oslo-spilleren lå oppe på pallplass (-3) før lørdagens fjerde og avsluttende runde etter tre strake 71-runder. Lørdag avsluttet hun turneringen med en stabil 72-runde bestående av en birdie, en bogey og hele 16 par.

Dermed falt hun til delt femteplass sammenlagt. Med -3 sammenlagt endte hun tre slag bak pallen og åtte bak vinneren Agathe Laisne fra Frankrike.

Dette er andre år på rad at det blir en norsk topp-5-plassering i det som er en av Europas aller største amatørturneringer. I fjor endte Renate Hjelle Grimstad (Stavanger GK) på fjerdeplass.

Dorthea Forbrigd reiser om noen uker tilbake til USA hvor hun skal ta fatt på sitt andre år ved East Carolina University. Hun hadde en fin førstesesong med seks topp-15-plasseringer på de elleve turneringene hun spilte.

Alle de øvrige norske jentene som klarte cuten, delte 25.-plassen på tre over par sammenlagt. Det var Renate Grimstad, Marthe Wold (Stavanger GK), Celine Borge (Vestfold GK) og Karoline Lund (Losby GK)