Himmerland GK viste seg fra en fin side da turneringen slo i gang torsdag morgen. Det var pent vær og relativt lite vind for spillerne med tidlig start, noe Espen Kofstad klarte å utnytte godt. 

Han noterte en fin 68 runde (par 71), og ligger med det på delt 12.-plass, to slag bak de fem spillerne på toppen av leaderboardet. 

– Jeg er glad jeg hadde tidlig start i dag, sier Kofstad til Norsk Golf. 

Runden inneholdt fire birdies, kun én bogey og resten par. 

– Det var lite vind i morges, og jeg var fire under par etter åtte spilte hull. Missene mine i dag var gode, og jeg var egentlig aldri i trøbbel. Dette føles ganske greit, forsetter Kofstad, som nå ser ut til å reise seg etter fire strake missede cuter på europatouren.

(Artikkelen fortsetter under)

Espen Kofstad ser ut til å reise seg etter å ha misset noen cuter på rad. (Foto: André Kjernsli)

Kofstad har startet sin comeback-sesong etter langvarig skadeopphold med tre klarte cuter på ti turneringer, med en delt 42.-plass som beste resultat. Hans beste resultat så langt i europatour-sammenheng kom i Open de Espana i 2013, da han endte på 8.-plass.

En annen nordmann som hadde en fin dag på jobb torsdag, var Kristian Krogh Johannessen. Han kom seg også inn på tre under par med fem birdies, en eagle, to bogeys og en dobbelbogey på scorekortet.

– Jeg synes jeg traff ballen bra i dag, men jeg gjorde et par feilvurderinger av vinden som straffet meg,  sier Krogh til Norsk Golf etter runden. 

– Men sånne feil er lettere å akseptere enn å slå dårlige slag. Jeg misset også noen brukbare birdiemuligheter.

Det er Krogh Johannessens beste runde så langt på europatouren, og nå skal det mye til for at han ikke klarer sin første cut i det som har vært en tung debutsesong så langt på europatouren med ni missede cuter på ni forsøk.

– Eaglen på hull 5 smakte godt etter en dobbelbogey på hull 2, sånt gir energi. Det er også kult å se  at flere nordmenn spiller bra i dag, avslutter Krogh Johannessen. 

For det er flere nordmenn som er i dytten på Himmerland.

Kristoffer Reitan fikk også en solid start med en bogeyfri runde på to under par, med 16 par og to birdies. Det holder til en foreløpig 30.-plass.

Reitan har spilt mye bra golf i sitt første år som golfproff og har klart cuten i halvparten av de ti turneringene han har spilt – med en femteplass i Australia i februar som årets høydepunkt så langt.

(Artikkelen fortsetter under)

Kristoffer Reitan fortsetter å levere i debutsesongen. Her slår han ut på hull 15 torsdag. (Foto: André Kjernsli)

Elias Bertheussen er den fjerde nordmannen i startfeltet, etter at han kvalifiserte seg inn til turneringen via Nordic League for to uker siden. 

Dette er trønderens første turnering med et fullt europatour-startfelt. Han spilte også en europatour-turnering i Portugal i 2015, men det var en samarbeidsturnering mellom europatouren og Challenge Tour på nivået under. Og Bertheussen fullførte en solid runde også han, og signerte for +1 på de første 18 hullene. Dette til tross for at han hadde en trippelbogey på hull to. Det ble fire birdies og totalt 72 slag på åpningsdagen. 

Av andre notabiliteter er det verdt å merke seg at fjorårsvinner Matt Wallace er godt med etter å ha spilt -4 på Himmerland.

Hjemmehåpet Lucas Bjerregaard er ferdigspilt på par for dagen og hadde sikkert håpet på noen bedre. Det hadde sikkert de mange danskene som fulgte han rundt på runden også.

En kvintett leder etter dag én på -5, formspilleren Matt Wallace ligger på -4. 

Leaderboard