(Oppdatert lørdag: LPGA-caddie Andreas Thorp twitrer live fra lørdagens tredje runde. Følg utviklingen på Norsk Golfs Twitter-konto!)

 

– – –

 

Tutta startet British Open med en runde på fire under par torsdag – hennes laveste åpningsrunde i British Open noensinne. Fredag fulgte hun opp med en runde på tre under par. Selv om det var ett slag mer enn gårsdagen, var runden likevel langt mer imponerende.

Det har virkelig blåst opp på Turnberry, men Tutta viste nok en gang at hun blir mer og mer komfortabel med linksgolf. Forrige uke endte hun på andreplass i Scottish Open – også det på en linksbane, og hennes to siste British Open-turneringer har endt med en andre- og fjerdeplass – hennes beste plasseringer i turneringen.

«Dette var en veldig solid golfrunde. Jeg følte at jeg hadde 100 prosent kontroll over ballen, over ballbane og spinn, alt du trenger for å lykkes under forhold som dette», sa Tutta til pressen etter endt arbeidsdag.

Nå ligger hun perfekt plassert for å kjempe om karrierens tredje majorseier.

«Ballen flyr ikke avgårde her. Det er kaldt. I dag var en dag der du prøver å gjøre det så enkelt som mulig for deg selv, og jeg hadde en veldig smertefri runde. Jeg holdt meg unna trøbbel, hadde en del gode muligheter. Det er vanskelig å putte også under slike forhold, så par er en god ting» smiler Pettersen.

Med fire birdies og bare en bogey på scorekortet er hun syv under par sammenlagt, ett slag foran australieren Minjee Lee som er halvveis i sin runde. Oslo-jenta mener rutinen gjør utslag på Turnberry. 

«Jeg har blitt eldre. Og klokere. Jeg lærer. Og det er grunnen til at denne sporten er så fantastisk. Hvert år lærer du noe nytt, om hvordan du kan manøvrere deg rundt en golfbane. Jeg spiller sannsynligvis litt smartere nå.»

Under de vanskelige forholdene gikk Marianne Skarpnord fredagens runde på 74 slag og ligger på +1 etter de to første rundene. Sarpingen ligger på 24. plass og klarte cuten med god margin, og er bare tre slag unna en plass blant de ni beste.

Tredjeplassen deles på fem under par av So Yeon Ryu og verdenstoer Lydia Ko. 18 år gamle Ko kan bli tidenes yngste majorvinner med seier på søndag.

Forhåpentligvis står Tutta i veien for at det skal skje.

(Norsk Golf oppdaterer saken)

Leaderboard

– – –

 

Fra torsdagens runde

Årets fjerde majorturnering er i gang. Etter første runde er Suzann Pettersen oppe på en delt 6. plass.

Tutta sa til Norsk Golf før turneringen at det kom til å bli en tøff test, og spådde tøffe forhold.  Etter første runde på Turnberry er imidlertid hele 50 spillere under par. Med en lederscore på hele syv under par fra Hyo Joo Kim (Sør-Korea) har ikke Tutta fått rett i sin spådom. I hvertfall enn så lenge. 

Oslo-golferen startet turneringen med en birdie allerede på åpningshullet, men fikk den annulert av en bogey fire hull senere. Det skulle også bli hennes siste for dagen. På back nine klinte hun til med fire birdies for å komme seg inn på fire under par for dagen (68). Dermed ligger hun tre slag bak teten etter første runde.

Åpningsrunden er hennes beste i British Open noensinne.

Les også: Tutta: – Damegolfen har mye å takke Trump for 

Hyo Joo Kims 65-runde er på sin side en tangering av tidenes laveste åpningsrunde i British Open. 20-åringen har vunnet to ganger på LPGA Tour tidligere. De to spillerne som deler andreplassen bak henne, Cristie Kerr og verdenstoer Lydia Ko har til sammen 24.

18 år gamle Ko kan forøvrig bli tidenes yngste majorvinner dersom hun vinner på søndag.

Marianne Skarpnord så lenge ut til å komme inn i klubbhuset med en solid score. Etter 15 hull var hun tre under par med et prikkfritt scorekort, og snuste på topp-10. Dessverre sendte en lei trippelbogey hende nedover leaderboardet. Sarpingen begrenset heldigvis skaden med en birdie hullet etter, og kom seg inn på respektable en under par. Det holder til delt 36. plass for nummer 11 på Ladies European Tours pengeliste.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Her signerer Tutta autografer etter åpningsrunden av British Open. (Foto: Geir Olav Killingstad)

Tro på seier

Suzann Pettersen meldte til Norsk Golf før turneringen at hun er full av selvtillit. Selv om det ikke holdt hele veien inn til seier i forrige ukes generalprøve i Scottish Open, viste hun mer enn nok til at hun har tro på karrierens tredje majorseier på søndag.

– Det tar to-tre dager å vende seg til å spille linksgolf, både med tanke på lengder, vind og hvor mye hardere bakken er her enn i USA. Formen føles bra, sa Tutta til Norsk Golf om forberedelsene.

Hun står med en andreplass og en fjerdeplass i sine to siste British Open-opptredener – hennes to beste plasseringer i turneringen. Hun er likevel forsiktig når vi spør henne om hun har knekt linksgolf-«koden».

– Det er vanskelig å si, det er alltid forskjell fra bane til bane. Men jeg er mer komfortabel med linksgolf nå, sier Tutta.

Leaderboard